Hoe houd ik mijn haarkleur mooi?

In de afgelopen tijd zijn er veel trends waarbij pastel, onnatuurlijke of heel technische kleuringen hip zijn geweest, sterker nog, dat zijn ze nog steeds. Vaak mooie kleuren maar niet altijd met even veel houdbaarheid.
Hoe houd je jouw kleur nou optimaal mooi?

Verzorgen:
Al zal je denken dat het goed voor je haar is, was het vooral niet te vaak. soms 1x, maximaal 3x per week is vaak genoeg. Gebruik hierbij niet te veel shampoo. Liever twee keer met een beetje, dan 1 keer met bijzonder veel shampoo.
Veel van onderstaande kleurtechnieken gaan gepaard met een intensieve kleurbehandeling. Gebruik daarom altijd een goed masker en of conditioner! Hiermee kan je de structuur van het haar opbouwen en verbeteren.

GEZOND HAAR IS DE BASIS VAN EEN GOEDE COUPE EN MOOIE KLEUR!
Zwem je veel? probeer dan je hoofd boven water te houden, chloor is niet goed voor je haar, al helemaal niet voor je (gevoelige) kleur.

  • zilver kleur
    heb je je haar zilver- of grijskleuring laten maken, dan is het raadzaam om je haar met regelmaat te wassen met een zilver shampoo en/of een zilver kleurige conditioner Indien je de kleur snel te "blauwig" vind worden, wissel hem dan af met een intens verzorgende shampoo, bijvoorbeeld de Bain de Force Architect en Ciment anti usure van Kerastase.
  • pastel kleur
    Ook voor pastel kleuringen zijn er speciale shampoo en conditioner verkrijgbaar om de kleur met regelmaat op te frissen.
  • rode kleur
    In veel shampoos zitten verzorgende bestanddelen die je haarkleur sneller doen terug lopen. ( zoals wijnsteenzuur ). Vooral rood tinten zullen hier erg snel door vervagen. Gebruik daarom door de kapper geadviseerde producten zodat je in ieder geval zeker bent van de juiste verzorging. Overigens zijn er voor rode kleuren ook shampoo met kleurmoleculen erin om de kleur langer optimaal te houden.

 

 

 

zilver

IMG_2622
 

pastel

IMG_2620
 

rood

IMG_2621

Onderhoud.
Veel van deze kleuringen zijn redelijk makkelijk op te frissen door je kapper. Soms al binnen 15 min. Overleg daarom van te voren met je kapper of ze een dergelijk service bieden en hoe vaak je daar gebruik van mag maken of dat daar kosten aan verbonden zijn.

Advies.
Kérastase
Als gecertificeerde Kérastase salon weten wij maar al te goed wat Kérastase Paris voor je haar kan betekenen. Ons advies is om je kleurbehandeling altijd af te sluiten met een masker behandeling of een gepersonaliseerde Fusio-Dose treatment, vraag je kapper ernaar.

PRO Fiber
Ben je van plan je haar direct optimaal te herstellen en dit gevoel non-stop vast te houden? Dan adviseren wij je PRO fiber. Deze "damaged hair scince" behandeling van L'Oréal Prodessionnel geeft je direct het gevoel van volledig hersteld haar. Met de thuisverzorging blijf je dit behouden.

 

IMG_2626

 

IMG_2629