Wat doe ik tegen mijn pluizige haar?

Vrouwen, kinderen en soms mannen hebben er wel eens mee te maken, pluizig haar. Erg vervelend, al helemaal als het ook nog eens statisch is.
Het is vaak onhandelbaar en komt je uitstraling niet ten goede. Heb je hier veel last van? Lees dan onze tips in deze blog!

 

  d337379c64d5565fbe0d2101a51bfdd9

 

wassen

Tijdens het wassen is het verstandig om producten te gebruiken  die bedoeld zijn om je haar te hydrateren. Deze producten "verzwaren" je haar.
Was je haar niet te vaak. Dit droogt je haar uit waardoor het alleen maar "ruwer"wordt.
Zet de temperatuur van je douche niet te hoog en sluit af met een koude douche. Dit zorgt ervoor dat je schubben van het haat sluiten en meer gaan glanzen.

 

c1ea147d73dbe3ba2e67192b51b1bfc6

slapen en borstelen

Probeer niet met nat haar te gaan slapen, tijdens je slaap woel je vaak over je kussen. Nat haar is gevoeliger dan droog haar waardoor het sneller zijn elastischetijd verliest met alle gevolgen van dien.
Een satijnen kussensloop verminderd de weerstand tussen jouw haar en de stof waardoor je haar aan minder slijtage onder hevig is.
Slaap met je haren vast, bijvoorbeeld in een vlecht of knot. Los haar gaat alle kanten uit en raakt vaak in de knoop.

Gebruik een houten borstel, plastice borstels veroorzaken vaak alleen maar meer statische lading.
Borstel je haar als het droog is. Nat haar trek je gauw over zijn rek heen waardoor de interne structuur van het haar beschadigd.
Doe een klein beetje natte lak op je borstel. Dit "plakt"of bundelt je haren aan elkaar.

ea98a495c070ce21c1ba491860389b0d

drogen

Droog je haar rustig af door met een handdoek te knijpen. Voorkom extreem wrijven.
Gebruik een microvezel handdoek welke meer vocht opneemt.
Hoe meer je je haar natuurlijk laat opdrogen hoe beter!
Als je dan toch een hitte bron zoals een föhn wilt gebruiken, gebruik dan van te voren een hitte beschermer.
Indien je mechanise warmte gebruikt, kies dan voor kwalitatieve materialen en merken zodat je zeker bent dat je de meganische schade minimaliseert.

 59cb942b51dfe678802225fcbf00dd24

het weer

Let op het weer. Vaak bij seizoenswisselingen verandert ook de kwaliteit van je haar. Zo kan het droger, vetter of statischer worden.
Indien dit gebeurt adviseren wij je om je kapper te raadplegen.

9e4cbbd248fa94facbc70fe073d69db5

Producten

L'Oréal, Kérastase en wij zijn ons bewust van deze problemen en geloven dan ook in een oplossing. Echter is het moeilijk om zonder de haren gezien te hebben een oordeel te trekken. Mede omdat er ook nog combinatie gevallen bestaan waarbij het haar zowel droog als vet is. Om ervoor te zorgen dat je haar de juiste verzorging krijgt adviseren wij je Kérastase advies kapper te raadplegen.

Natuurlijk bestaan er ook nog uitzonderingen waarbij niets mneer helpt, daarvoor hebben wij een pintrest bord aangemaakt met leuke ideeën en hair up do's, zie;
https://nl.pinterest.com/leanderg84/messy-and-chic/

Leander-Grotenhuis-pluizig-haar-idee-pintrest