Bescherm je haar in de zomer

Bescherm je haar in de zomer!

Zo bescherm je je haar deze zomer tegen zon, zee en zwembadwater!

Hier kijk je toch helemaal naar uit! vakantie! Of in ieder geval de zomer. Velen zullen heerlijk ontspannen, op vakantie gaan, van de zon genieten en/of zwemmen in zee of het zwembad . Klinkt heerlijk en van het schrijven krijg ik al zin om te gaan!

Maar onthoud dit zijn wel stuk voor stuk momenten waar je haar wordt blootgesteld aan de zon, zeewater en/of zwembadwater. De zonnestralen ( UV ), het zout en het chloor kunnen je haar helaas verkleuren en uitdrogen. Zo verlicht UV-straling de natuurlijk en kunstmatige pigmenten in je haar ( we worden immers blond door de zon 😉 ), onttrekt zout het vocht uit je haar en geeft een versterkend effect aan de UV straling en reinigt chloor agressieve waardoor het ons talg op je hoofdhuid wordt verwijderd daarnaast "bleekt" chloor ook je haar.

En het uitdrogen kan de volgende negatieve gevolgen hebben:

 • Je haar kan gaan splijten.
 • Je haar kan afbreken.
 • Je haar kan pluizig worden.
 • Je haar kan dof worden.

1. Pas op met chemische behandelingen

Chemische behandelingen maken je haar minder bestand tegen de invloeden van UV-straling, chloor en zout.  Wil je je haar permanenten, steil haar via omvorming of je haar laten verven? Laat dit dan alleen door een professional doen, en doe het niet zelf! Zij kunnen je haarconditie namelijk het beste inschatten en eventueel aanvullend advies geven!
Onthoud dat je kleur sneller terug loopt en de kleur dus eerder flets kan worden.

2. Spoel je haar vóór en ná het zwemmen met kraanwater

Voordat je de zee of het zwembad induikt, doordreng je haar eerst met kraanwater. Doordat er 'schoon' water in je haar zit, komen zout, chloor en mineralen minder goed in je haar. Kom je het recreatie water uit? spoel het dan goed na met kraanwater. Er zullen toch chloor- en zout deeltjes tussen je haar zijn gaan zitten welke alsnog schade kunnen toedienen. In veel 'vakantielanden' zit vaak ook chloor in het kraanwater, maar dat is nooit zoveel als in zwembadwater. Natuurlijk kan je ook overwegen om zo'n grote fles water te halen bij de plaatselijke supermarkt.

3. Minimaliseer blootstelling van je haar aan zwembad- en zeewater

Je zal nu al wel doorhebben dat zeewater en chloorwater niet het beste voor hebben met je haar. Het maakt je haar droog en kan zelfs geblondeerd haar groen maken. Natuurlijk moet dat de pret van de vakantie niet tegenhouden maar kijk of je de blootstelling aan het water kunt verminderen.

 • Draag je haar in een knotje, zodat het tijdens het zwemmen boven het wateroppervlak blijft, wordt het toch nat, spoelen!
 • Verrijk je haar met een conditioner of masker, deze sluit je schubben en zorgt ervoor dat chloor en zout minder makkelijk je haar inkomen!

4. Minimaliseer blootstelling van je haar aan de zon

De straling en warmte van de zon kan je haar oplichten, uitdrogen en zelfs doen verkleuren. Daarom is zonbescherming essentieel voor je haar.

 • Draag een hoed(je) of sjaal over je haar. Deze fungeert als een soort van parasol. Let wel op, een natte sjaal of hoed verliest deze functie.
 • Draag je haar in een vlecht, staart of steek het op mits het niet nat is. Het haaroppervlak dat zo aan de zon wordt blootgesteld wordt aanzienlijk kleiner.

5. Gebruik haarproducten tegen de zon, zeewater en zwembadwater!

Door alle invloeden waar we het net over gehad hebben, is het belangrijk om je haar te helpen zich preventief te beschermen maar ook om het te herstellen. Het haar wordt immer droger door alle invloeden van je vakantie. Ons advies zijn de producten van Kerastase of L'Oreal Professionnel, deze bevatten meerdere soorten producten per lijn.

Wat zit er dan in deze producten dat ze geschikt maakt voor de zomer?

 • Ze bevatten UV-Filters en beschermen je haar tegen UV-Straling.
 • Ze bevatten oliën voeden én glans geven.
 • Ze bevatten vaak stoffen, die vocht uit de omgeving aan zich bindt en zo het haar hydrateert.
 • Ze bevatten vaak extra voedende ingrediënten zoals kokos olie of aloe vera.

 

Nog even dit;

 • Zorg ervoor dat je haar niet onnodig veel in de zon, zee- en zwembadwater komt;
 • bescherm je haar met haarproducten tegen zon, zout en chloor;

Geniet van je vakantie je hebt het verdiend!

Bescherm je haar in de zomer!

Nog even dit;

 • Zorg ervoor dat je haar niet onnodig veel in de zon, zee- en zwembadwater komt;
 • bescherm je haar met haarproducten tegen zon, zout en chloor;

Geniet van je vakantie je hebt het verdiend!