10 tips voor krullend haar

Kerastase-Prais-Leander-Grotenhuis

1. Wassen
Was je haar niet te vaak, soms is 1x in de week vaak genoeg. Van nature maakt je hoofdhuid namelijk een bescherming aan voor je haar waardoor je haar van zichzelf mooi bundelt en krult.

2. Kammen / borstelen
Het beste is het om je krullende haren te kammen met een heel grove kam onder de douche als de conditioner of het masker er nog inzit. Wel met liefde want nat haar is gevoelig en trek je sneller kapot.
Begin dan ook in de lengten en punten en werk langzaam naar de aanzet toe. Doe dit in delen beginnend in de nek.

3. Verzorging
Gebruik een cleansing conditioner, dit is een conditioner die ook je haar reinigt en dus je haar veel minder uitdroogt! Heb je erg weerbarstige krullen? Laat dan een beetje conditioner in je haar zitten, dit temt je haar.

4. (af)drogen
Eenmaal onder de douche vandaan, klop dan rustig je haar handdoek droog, voorkom wrijven! Als je je haar droog wrijft gaan de haren los van elkaar staan en worden pluiziger. Het mooiste is nog als je een microvezel handdoek gebruikt!

benefits-discipline

 

 

 

 

 

   
   

 

hair-dryer-diffuser-clipped-tutorial-for-men-hair-care

5. Stylen / modelleren
Als je je haren van nature wilt laten opdrogen, doe je haar dan in een pineapple knot, dit zorgt ervoor dat je krullen minder uitzakken door de zwaartekracht.

6. Drogen
Als je je haar wilt drogen gebruik dan een diffuser. Zet deze op de laagste blaas stand en medium hitte. Leg je haar lok voor lok in de diffuser en laat het rustig drogen zonder al te veel te draaien en woelen.
Probeer ten alle tijden een hitte beschermer te gtebruiken.

7. "Harde" krullen
Gebruik versteviging op de aanzet en niet in de lengten en punten om "harde" krullen te voorkomen. Gebruik hier voornamelijk hydraterende oliën, sprays en of crèmes.

8. Sauna
Als je naar de sauna gaat, doe dan een masker in je haar en laat dat de gehele dag in je haar zitten. De hitte zal het masker goed laten inwerken!

9. Slapen
Gebruik een satijnen kussensloop, dit zorgt ervoor dat je haar makkelijker over het kussen glijdt. Op katoen wordt het vaak alleen maar ruwer. Je haar glijdt over het gladde oppervlak van zijde of satijn, maar op katoen komt het in de knel te zitten. Slaap met je haar in de “pineapple” om de vorm van je krullen te houden.
Heb je je haar geföhnd voor het slapen gaan, draai het dan lok voor lok op, zo behoud je de krullen beter.

10. Slapen
Indien het regenachtig of mistig weer is, probeer je haar dan niet te wassen maar te voorzien van een hydraterende spray. Door dit weer bundelen je krullen en worden ze ( meestal ) alleen maar mooier.

discipline-fluidealiste-picture-Leander-Grotenhuis

 

 

 

 

 

 

 

   
 

 

 

nrm_1421376189-gallery_nrm_1419302551-7h1a0600