VEGAN HAARKLEURING

Rond 1904 ontwikkelde Eugène Schuelle, later de optichter van L'Oreal, de eerste haarkleuringen. Dat bleek een succes in de Parijse salons en al gauw werden de eerste octrooien aangevraagd. Sindsdien is er door de jaren heen veel ontwikkeling geweest in de middelen om je haar te kleuren. Zoals Ammoniak vrije kleuringen. Deze bevatten veelal MEA, een vervanger van ammoniak welke nagenoeg geurloos is maar vooralsnog niet veel minder schadelijk als de klassieke ammoniak kleuringen. L'Oreal ontwikkelde toen INOA, de eerste haarkleuring op basis van olie waardoor de hoeveelheid MEA drastisch omlaag kan en het haar vele malen beter in conditie blijft, vooral naar meerdere behandelingen is het verschil van haarkwaliteit merkbaar.

Nu gaat L'Oreal nog een stap verder en hebben ze een 100% vegan kleurlijn ontwikkeld met de meest pure natuurlijk ingrediënten genaamd BOTANEA. Deze kleurlijn bevat alles wat je mag verwachten van een biologisch product met veel mogelijkeheden van de moderne kleuringen. Zo is Botanea grijs camouflerend, kunnen wij een verscheidenheid aan kleuren maken en, wat uniek is, kunnen wij na gebruik van BOATNEA high lights zetten. In de klassieke biologische kleuringen waren de kleurenresultaten veelal moeilijker te sturen en door de aanwezigheid van metaalzouten, erg schadelijk voor het haar om het later te verhelderen.

Maar omdat wij graag willen weten welke producten wij in huis halen voordat wij ze gaan gebruiken, heeft Leander, samen met L'Oreal in zijn academy de producten getest, de resultaten waren bijzonder. Wat vooral spraakmakend is naast het product zelf, is de glans en behoud van de kwaliteit van het haar.

Al met al een product waar wij trots op zijn om aan te bieden in onze salon. Ben je nieuwsgierig of gedesinteresseerd, kom langs voor een kopje koffie, wij laten je graag kennis maken met deze unieke kleurlijn!

Botanea-henna

made by Berni Ottjes en Sonya Bloemhard

Botanea indigo

made by Carmelo Garufi en Olaf vd Wildenberg