Extension advies

Al vele jaren zetten wij extensions in vele soorten en maten. Wat ons opvalt is dat het moeilijk is om het geschikte systeem te vinden als consument want er zijn zo veel merken en per merk weer zoveel systemen. Daarom deze blog, waar ik hoop de antwoorden te geven op je vragen zoals; welk systemen zijn er en is geschikt voor mij, hoe onderhoud ik het en meer.

FILL IN

Allereerst de systemen:

Daar waar het vroeger begon met het plaatsen van plukje voor plukje, ook wel fill-ins genoemd, kan je tegenwoordig hele stroken ineens zetten, de zogenaamde wefts. Ook tape is een steeds meer gevraagde oplossing.

Fill ins:
Op deze manier wordt er plukje voor plukje strengetjes haar aan je eigen haar geplaatst. Hierdoor vind er een mooi verdeling plaats over je gehele hoofd en kan je makkelijk kleurnuances aanbrengen. Een groot voordeel is dat er relatief weinig gewicht aan je haar komt te hangen omdat het erg verdeeld is. Let wel op, elk merk heeft verschillende grammen per plukje. Meer gram klinkt mooi maar de kwaliteit van de extension wordt niet alleen bepaald door het gewicht, ook de lengte verdeling per plukje en de afkomst van het haar en meer.

De fill in is er in twee systemen, die met lijm/keratine tipjes of diegene die vast gezet worden met soft rings ( zie de foto hiernaast ). Het grootste verschil is dat er bij de soft rings geen warmte gebruikt hoeft te worden en de extensions makkelijk opnieuw te gebruiken zijn als ze uitgegroeid zijn.

Omdat er vrij veel bevestigingspunten op je hoofd komen, zal dit systeem wat meer onderhoud / borsteltijd van je vergen.

 

voorbeeld-fill-in-extensions-leander-kapsalon-dieren

Fill-in pre bonded extensions

 

 

 

 

 

Voordelen:
- makkelijk kleurnuances aanbrengen.
- keuze uit systeem met- en zonder warmte.

Nadelen:
- bewerkelijk waardoor relatief kostbaar is.
- kostbaarder bij herplaatsing dan alternatieve systemen.
- dit systeem zal wat meer onderhoud / borsteltijd van je vergen.

Geschikt voor:
- sterk gelaagd haar.
- haar met veel kleurnuances.
- veel lengte toename

STROOKJES HAAR

De stroken zijn behoorlijk geëvolueerd, begon het met een systeem dat handgemaakt en kostbaar was met vrij weinig variatie. Is het nu een systeem dat in onze salon het meest gebruikt wordt.

Hierbij worden er dubbele stroken haar van ongeveer 7 cm geplaatst. Deze stroken worden bevestigd met de bekende lijm, namelijk dezelfde als die van de fill-ins, of met soft rings. Onze voorkeur gaat altijd uit naar soft rings. Naar onze mening is dit systeem sneller en efficiënter. Door de stroken goed te verdelen over je hoofd krijg je een mooi en volle bos haar. In verhouding met de andere systemen komt er hierbij meer gewicht aan je haar te hangen, simpelweg omdat er minder haar wordt gebruikt per strook.
Omdat er minder bevestigingspunten op je hoofd zitten, is dit systeem onderhoudsvriendelijker en erg goed te hergebruiken. Door de snelle toepassingen (ongeveer 45 min naast de tijd voor het eventuele knippen ed.) is het systeem financieel interessant.

balmain-extensions-kapper-leander-arnhem-zutphen-doetinchem

Voordelen:
- in veel kleuren verkrijgbaar.
- snelle toepassing.
- erg goed herbruikbaar.
- gemakkelijk te onderhouden.

Nadelen:
- minder evenredige verdeling van het haar.
- minder geschikt voor haar met veel korte lagen.

Geschikt voor:
- half lang tot lang haar.
- fijn en dik haar.
- lange lagen.
- tot 20 cm verlenging.
- ideaal voor verdikking van je haar.

 

TAPE

Een vrij nieuw systeem zijn tape extensions. Zoals de naam het al zegt, worden er door middel van tape fijne strookjes haar toegevoegd.

Heb je fijn haar of wil je graag opvallende kleurnuances plaatsen zonder chemicaliën, dan is dit een uitzonderlijk goed systeem. Elk strookje haar van dit systeem is ongeveer 3cm breed en voorzien van een plakrandje. Door je haar ertussen te leggen en vervolgens te verhitten, zit de tape goed vast. Je kan je haar dan ook "gewoon" wassen en behandelen. Omdat de strookjes haar vrij fijn zijn, vinden wij het minder geschikt voor een verlenging maar wel weer goed toepasbaar voor een volume behandeling. Gewoonweg omdat de strookjes erg geschikt zijn om op verschillende delen van je hoofd te plaatsen.
Ook dit systeem is herplaatsbaar. Echter ervaren wij dat het loshalen van de tape best pittig is en dat hier vrij veel tijd inzit. Daar tegenover is het gewicht van het plukje minder belastend.

Een groot nadeel vinden wij het systeem voor mensen die bijvoorbeeld een ombre of balayage kleuring hebben. Dus van een donkere aanzet naar lichtere punten. Dit komt vooral omdat wij de aanzet van de tape extensions niet op kleur kunnen brengen. Hierdoor heb je dus een te lichte aanzet, of te donkere punten.

tape-extensions-kapper-leander-dieren-arnhem-zutphen-doetinchem

Voordelen:
- herplaatsbaar.
- snelle toepassing.
- goede spreiding van gewicht.

Nadelen:
- niet efficiënt voor een verlenging.
- tijdrovend om te herplaatsen.
- niet geschikt voor ombre kleuren.

Geschikt voor:
- fijn haar.
- aanbrengen van kleurnuances.

 

WEFT

Als laatst, het systeem dat al jaren backstage bij shows gebruikt wordt. de weft. Een brede strip die op maat geknipt kan worden en over de volledige breedte van het hoofd geplaatst kan worden. Omdat de stukken zelf op maat gemaakt kunnen worden zal het altijd goed passen. Wel is het een enkele strip haar, hierdoor zal de manier van bevestigen minder comfortabel zijn, of sneller zichtbaar. Ook dit haar is goed herbruikbaar.

Er zijn meerdere systemen hoe dit bevestigd kan worden.
Door middel van naald en draad. Er wordt eerst verticaal een dunne een vlecht achter op het hoofd gemaakt waar de strip aan genaaid wordt met behulp van naald en draad en speciale lijm.

Door middel van klemmetjes. Er worden klemmetjes aan de weft gemaakt zodat je ze in je haar kan haken. Ideaal als je wilt afwisselen.

Door middel van hitte. Met gebruik van de keratine waxjes kan je het haar bevestigen aan plukjes haar.

Door middel van soft rings. In plaats van hitte gebruiken we soft rings om de wefst te bevestigen aan plukjes haar, ons favoriete techniek.

Balmain-weft-kapper-dieren-extensions

Voordelen:
- herplaatsbaar.
- snelle toepassing.
- op maat te knippen, past altijd.

Nadelen:
- andere systemen zijn "mooier" te plaatsen.
- gevoeliger voor beschadiging door het op maat maken.
- er zijn vrij veel strips nodig in verhouding tot andere systemen.

Geschikt voor:
- fijn en dik haar.
- vrij hoge plaatsingen.
- verdikking.

 

VERZORGING

WASSEN;
Het ruw wassen van je haar is af te raden, daar gaat het haar alleen maar sneller van knopen. Wat je beter kan doen is voor het wassen je haar en extensions + aanzet zorgvuldig ontwarren. Als je haar dan nat is en voorzien van de juiste shampoo, masseer je rustig je hoofdhuid. Graag extra lang naspoelen om zeker te zijn dat alles shampoo resten uit de extensions zijn.

BORSTELEN;
Het is noodzakelijk het haar iedere dag te borstelen, soms wel tot 3x per dag. Het liefst ook direct op de aanzet van je extensions. Zo voorkom je klitten en knopen.

STYLING;
Al onze extensions die in je haar vastgezet worden zijn 100% echt haar. Dus het haar heeft best al wat meegemaakt als je dat nagaat. Bescherm het haar dan ook goed tegen chemische en / of mechanische invloeden van buitenaf. Wij geven je graag advies over de juiste verzorging voor jou type haartoevoeging zodat het zo lang mogelijk mooi blijft!

ZWEMMEN;
Of je nou gaat zwemmen of naar de sauna gaat, zorg ervoor dat je haar verzadigd is met bijvoorbeeld een hittebeschermer of masker. Zo kan het goed inwerken en wordt het haar beschermd.
Probeer je haar vast te zetten om klitten te voorkomen. Het liefst niet in een super strakke knot of vlecht, want deze kunnen in de sauna erg warm worden en gaan broeien, wat het haar weer onnodig beschadigd.
Slapen met vochtig haar

VRAGEN / OPMERKINGEN
Indien je vragen en / of opmerkingen hebt vernemen wij dat graag. Je kan ons bereiken via mail adres: leander@lghairdressers.nl of telefoonnummer 0313422982.