Geurbeleving in onze salon

Afgelopen week is Leander geinterviewd door Allsens.
Deze interview vond plaats omdat er enige tijd geleden in de kapsalon een professionele geurdiffuser is geplaatst om de beleving van het kappersbezoek verder te optimaliseren.

Bij de kapper lekker ontspannen door geur.
Klanten een unieke belevenis bieden, dat is waar het vandaag de dag om draait. Ook kapperszaken gaan mee met die trend. Dit bereiken ze door het creëren van een unieke sfeer.  “In salons krijgen bijna alle zintuigen aandacht in de vorm van koffie, hapjes, uitstraling, maar geur niet”, aldus Leander Grotenhuis van Leander Hairdressers in Dieren.

Als je naar de kapper gaat, is het eerste wat klanten ervaren, “ik ruik kapsalon”. Een bekende geur, maar niet altijd een geur die als prettig wordt ervaren. Dit is één van de vele redenen waarom Leander heeft gekozen voor een geursysteem. “Kappers ervaren een enorme regeldruk en dit geursysteem ontzorgt mij juist, ik hoef er niet meer naar om te kijken”. Een andere reden voor Leander om over te stappen van kaarsen en diffusers naar een volledig geautomatiseerd systeem.

“Klanten ervaren het als prettig, raken ontspannen, herkennen de geur op een gegeven moment en associëren dat met mijn salon.” Maar ook voor medewerkers is de aangename geur een prachtige manier om werkplezier te verhogen. Zo vertelt Leander dat zijn personeel zeer tevreden is over het geursysteem, met name de subtiele en robuuste geur Arabian Oudh doet het hier erg goed.  “Ik vind het heel lekker ruiken, dus ik haal altijd even diep adem als ik langs het systeem loop.”

Op de vraag of Leander dit systeem aan zijn collega’s zou aanraden antwoord hij: “Ja, 100%! Als je kijkt naar de volledige beleving die je de klant kunt bieden, dan verdien je de investering zeker terug.” Dit unieke gevoel is waar geurmarketing om draait. Mensen associëren gevoelens met bepaalde aangename geuren en dit zorgt voor een omslag in de beleving van klanten in een salon.

Check ook https://www.facebook.com/LGHairdressers/ voor meer informatie over Leander Hairdressers!

Klik hier voor meer informatie over geurmarketing in de health en wellness branche.
Of neem contact op via e-mail: info@allsens.nl