Tips&Tricks voor grijs haar

Ieder haar is anders, zo heeft de een een rode bos met krullen, de ander lang stijl donker haar. Ook zijn er veel mensen met een natuurlijke grijze kleur die het met grote regelmaat laten kleuren om het te verbergen terwijl er een legio aan vrouwen zijn die het juist grijs willen laten maken.

Deze blog is  bedoeld voor de laatste groep, de vrouwen die graag hun haar grijs willen laten maken. Want zo simpel als dat het soms kan ogen, zo ingewikkeld en onderhoud behoeftig is het.

Voorbereiding;
Om je haar grijs te maken is er vaak veel tijd en geduld nodig, zorg er daarom voor dat je wat te lezen en te eten meeneemt naar de salon. Bij ons beschik je over je eigen Ipad Pro met Netflix en bieden wij je een simpele lucnh aan. Dan kan je onbezorgd verder kijken naar je favoriete serie terwijl wij ons bezig houden met je kleurproces.

Misschien kan je je het voorstellen dat er veel tijd en producten in zo'n behandeling gaan zitten. Daarom is het verstandig om alvast een prijsindicatie te vragen aan je kapper voordat hij of zij begint met de behandeling. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Ontkleuren:
Als eerste moet je haar ontkleurd worden, hoe lichter, hoe helderder je grijze tint wordt. Hetzelfde andersom, als je haar nog geel of zelfs oranje is, dan zal het een donkerdere kleur grijs worden mits het überhaupt grijs wordt! Let op, ontkleur je te intensief dan kan je haar maar zo kapot gaan of zelfs afbreken. Zorg ervoor dat je kapper de beste producten gebruikt die er zijn, bijvoorbeeld Blond Studio van L'Oreal Professionnel. Heb je ooit je haar eens gewoon laten kleuren, dan kan het ontkleur proces moeilijker worden, vooral als het een donkerdere kleur is geweest.

Ontkleur bescherming:
Momenteel worden er voor dit proces diverse producten aangeboden die je aan je ontkleuring kan toevoegen te bescherming. Deze producten zijn goed, maar zorgen er niet voor dat je oneindig kan ontkleuren. Om te zorgen dat dit proces goed gaat is ons advies om het altijd te laten doen door een professionele kapper.

Inkleuren:
Indien je haar eenmaal ontkleurd is, wordt het meestal met een toner ingekleurd. Deze toner zorgt uiteindelijk voor de grijze kleur die je wilt. Omdat je haar ontkleurd is, en dus de schubben open staan, zal deze kleur minder lang houden dan dat je wellicht gewend bent.

Wasritme;
De meeste grijze kleuren zijn een aantal wasbehandelingen houdbaar. Dat kan verschillen tussen 5 tot wel 15 wasbehandelingen. Was daarom je haar zo min mogelijk! Soms is 1 keer per week genoeg! Je kan eventueel tussendoor alleen je haar spoelen of gebruik maken van droogshampoos. Voor een stappen plan, zie onderaan deze blog.

Wasproducten;
Gebruik de verzorgende producten voor ontkleurd haar, want immers gezond haar heeft meer houdbaarheid.

Wat kleurverlengent kan zijn, zijn de grijs maskers of zilver shampoos voor thuis. Als je deze 5 tot 10 minuten laat inwerken op handdoek droog haar kan je haar een diepe en mooie grijze kleur hebben.
Er is veel aanbod in deze producten, met onze behandelingen ervaren wij dat de CC cream van L'Oreal Professionnel erg goed zijn werk doet. Vraag ons welke het meest geschikt is voor jou kleur.

Verzorging:
Een ontkleuring beïnvloed de kwaliteit van je haar meer dan een reguliere kleuring. Daarom is het belangrijk altijd professionele en intens verzorgende producten te gebruiken. Zeker de combinatie van een shampoo en verzorger is een must, geen optie. Ons advies is om bij een was sessie je haar twee keer te wassen waarvan je de tweede keer de shampoo even laat inwerken. Hierna Altijd een verzorger op handdoek droog haar aanbrengen. Veel voorkomende inwerktijd is minimaal 2 min. maar des te langer des te beter. Soms een nachtje slapen met een masker in je haar kan erg goed zijn.

Styling;
Het kan zo zijn dat je haar wat onrustig is geworden door een dergelijke behandeling. Hierdoor worden er vaak styltangen en of een krulföhn gebruikt. Deze tools geven een prachtig effect aan de styling van je haar. Echter kan het je haar alleen maar onrustiger maken op langer termijn. Gebruik daarom altijd een goede hittebeschermer om te voorkomen dat je haar uit eindelijk gestrest raakt. Zet de tools ook niet te heet, het liefst rond de 170 graden.Daarboven kan het ten kosten gaan van je kleur. De hitte zal gewoonweg de pigmenten kapot kunnen maken.

Stappenplan voor 1 week:
Om een hele week je haar niet te wassen heb je een plan de campagne nodig om de week goed door te komen 😉
Wij adviseren om je haar op dag:

1- je haar wassen en vertroetelen, daarna optimaal modelleren
2- Als je dag 1 goed bezig geweest bent zit je haar nog steeds!
3- ½  up-do. voorbeeld: plukken voor je oren naar achteren vastzetten.
4- Dag 3 herhalen, misschien iets meer vastzetten ( droogshampoo?)
5- volledig opsteken met een leuke slag.
6- of dag 5 verhalen, optie 2 is een fashion knot.
7- Fashion KNOT!!!

Natuurlijk is het allemaal even oefenen, maar het is makkelijker dan dat het klinkt. Natuurlijk helpen wij je graag met de juiste tips and trick!

leander-grotenhuis-grijs-haar-gray-hair

made by Leander

 

leander-grotenhuis-soft-gray-zacht-grijs-dieren-kapper

made by Leander