realistisch beeld

Social media is een belangrijke inspiratiebron geworden voor kappers en consumenten. Het gebeurt vrijwel dagelijks dat mensen met een plaatje van Instagram, Pinterest of Facebook naar de salon komen om hun droomkleur te laten zien. Super handig en leuk! Sterker nog, menig kapper gebruikt het ook als inspiratiebron om coupe's en kleuren te bedenken. Echter, hoe betrouwbaar is het eigenlijk, of beter gezegd, is het wel realistisch wat we tegen komen?

In onze salon hebben wij bewust een selfiewand gemaakt. Hier hebben wij speciale fotografielampen opgehangen om een realistisch beeld te krijgen van de kleuren die wij maken. Echter, zien wij een groot verschil tussen dat studiolicht en zonlicht. Dus wat is nou een eerlijk beeld? Ik denk zelf dat je dat het beste zelf kan bepalen. Want zeg nou zelf, hoe vaak loop je in direct zonlicht? En wat is zonlicht... is dat bij een heldere hemel of juist bij sluierbewolking... begin van de dag, in de middag of aan het einde van de dag?

Het belangrijkste is om te weten dat een foto ( ook al staat er #nofilter )  enorm beïnvloed kan worden door het licht uit de omgeving of de achtergrond van de foto. Rood haar lijkt immers veel roder met een grijze achtergrond dan met een rode achtergrond. Dus houd er rekening mee als je met je droomplaatje naar de kapper gaat, dat het haar op die foto beinvloed kan worden door omstandigheden uit de omgeving. Hier een paar tips om te bespreken met je kapper:

  • Maak duidelijk wat je wilt, maar vraag ook naar wat kan.
  • Vraag wat er gebeurt als je haar niet licht genoeg wordt.
  • Vraag naar een prijsopgave.
  • Vraag naar de verwachte onderhoud die je eraan gaat krijgen.
  • Misschien wel het belangrijkste, vraag wat er gebeurt met de kwaliteit van je haar en hoe je die goed kan houden / herstellen.

Maar maak je geen zorgen, als het goed is, heb je onderzoek gedaan bij welke salon je je kleur wilt laten plaatsen. Meestal kom je dan uit bij een salon die actief is met dit soort zaken en zal bovenstaande vragen uit zichzelf al beantwoorden.

Wil je graag vrijblijvend advies? Dan ben je uiteraard van harte welkom. Dit kan je plannen via onze online afsprakenboek: http://online-lghairdressers.flexxis.nl/ of door te bellen met: 0313422982.

studiolicht vs daglicht haar kapper paars kleur

Links studiolicht / rechts daglicht, let ook op haar trui.