Care for blond

Kwaliteit behoud

First things first. Mijn theorie is dat je voor een mooie coupe en kleur, gezond haar moet hebben. Voor gezond haar heb je ook weer een gezonde hoofdhuid nodig maar daarover later een andere blog. Nadat je je haar blond hebt gemaakt of voorzien hebt van high lights, is het belangrijk dat je de kwaliteit van je haar behoud of verbeterd. Dat klinkt simpeler dan het is. Veelal geven producten je het gevoel dat je haar zacht is, echter is er meer belangrijk dan het soepel maken van je haar. De interne conditie en structuur moet aangevuld worden evenals het opvullen van eventueel verloren schubben. ( Ja je haar heeft schubben! ) Gelukkig hoeven we dat niet zelf te bedenken hoe dat moet en zijn er een tal van onderzoeken die gedaan worden naar de beste oplossing voor je haar. Zo zijn wij fan van deze drie producten;

Bain Therapiste

Een behandelplan van Kerastase Paris! Dit zorgt ervoor dat je haar hersteld van binnenuit. Voor zacht, soepel en veerkrachtig haar.

Blond Absolu

De intensieve verzorgers hebben een perfect neutraliserende werking voor jou sprankelende kleur! Meer info vind je HIER.

Blondifier

Deze toegankelijke verzorging is bijzonder omdat wij de pigmenten voor het masker zelf kunnen samenstellen. Een persoonlijk product!

Smartbond

Tijdens het verhelderingsproces, of eigenlijk elk technisch proces,Β  is het belangrijk om de interne structuur van je haar te beschermen. Sinds jaren werken wij met de Blond Studio producten van L'Oreal Professionnel. Een element daarvan is Smartbond. Dit hoog geconcentreerde product kunnen wij toevoegen aan de menging en zorgt ervoor dat je haar beschermt en versterkt wordt tijdens het chemisch proces.

 

Kleur onderhoud

Misschien ken je hem wel, de kleurencirkel. Hij is nodig om te bepalen hoe je je kleur het beste kan onderhouden. Lichter gemaakt haar wordt namelijk gelig. Dat noemen wij een verhelderings ondergrond. Na de verheldering doen wij als kapper een milkshake, toner of een soort gelijke behandeling op je haar om de (blonde) kleur mooi naar wens te maken. Deze behandeling loopt in de tijd terug door externe invloeden zoals water, zeep en zon. Hierdoor komt de gelige verhelderingsondergrond weer naar boven.

Dit kan je thuis bijhouden door middel van speciale producten. Vaak denkt men dat er alleen zilver shampoo bestaat. Maar dat is niet waar, sterker nog, soms is zilver shampoo niet eens de beste oplossing. Dat is namelijk afhankelijk van de kleur en conditie van je haar. Het is belangrijk om te zien welke "toner" het beste in je shampoo kan zitten. Het is slim om dat te overleggen met je kapper omdat er tal van mogelijkheden zijn. Hij of zij kan dan met behulp van de kleurencirkel bepalen wat het beste voor je kleur is.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossingen die er zijn voor jouw blonde haar? Ik maak graag tijd voor je vrij. Via mijn ONLINE AFSPRAKEN boek kan je bij mij een gratis kleuradvies plannen, of stuur een mail naar Leander@lghairdressers.nl . Dan ga ik opzoek naar de eerst volgende mogelijkheid.