care for haircolor

Haren kleuren, bijna 80% van alle vrouwen kleuren hun haar. Echter enkele weten hoe je de kleur zo lang mogelijk houdbaar kan maken. Vandaar deze blog, hoe behoud je nou maximaal je kleur?

Wassen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, elke dag je haar wassen is niet alleen zonde van je kleur, het is ook niet goed voor je haar. Helemaal niet als je gekleurd haar hebt. Het water zorgt ervoor dat je de kleurmoleculen sneller verwijderd / beschadigd worden waardoor je een vale kleur krijgt. Ons advies is om je haar maximaal 3x pw te wassen. Heb je high lights en dus een toner, dan liever zelfs 1x in de week.

Hiernaast of hieronder hebben wij een stappen plan gemaakt om je haar een week niet te kunnen wassen!

Styling

1- je haar wassen en vertroetelen, daarna optimaal modelleren
2- Als je dag 1 goed bezig geweest bent zit je haar nog steeds!
3- ½  up-do. voorbeeld: plukken voor je oren naar achteren vastzetten.
4- Dag 3 herhalen, misschien iets meer vastzetten ( droogshampoo?)
5- volledig opsteken met een leuke slag.
6- of dag 5 verhalen, optie 2 is een fashion knot.
7- Fashion KNOT!!!

Gebruik de juiste shampoo

Gebruik shampoo die geschikt is voor gekleurd haar, het liefst een professionele. Sommige shampoos bevatten ingrediënten, die niet alleen je haren van de natuurlijk oliën ontdoen, maar dus ook van kleur. Kies een professioneel shampoo die bij voorkeur ook specifiek geschikt is voor gekleurd haar.

Gebruik conditioner

Door het gebruik van een conditioner voor gekleurd haar wordt het vocht en/of proteïne gehalte in je haar beter  vastgehouden. Hierdoor ziet je haar er stralender en fris uit. Daarnaast zorgen deze conditioners ook voor een betere houdbaarheid van de kleur. Wil je meer intense verzorging dan kan je ook kiezen voor een haarmasker.

Hete douche

Een hete douche kan heel lekker zijn maar is niet voor je huid en haar. Warm water droogt je huid uit en zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan. Open staande haarschubben zorgen voor sneller klittend- en breekbaar haar en het verliest sneller kleur. De "deur" van je haar staat immers open. Douchen met warm water en eindigen met een koude straal ( deze sluit je schubben) is daarom raadzaam! Hierdoor blijft je kleur langer mooi! Wat betreft die koude straal, je hoeft uiteraard niet met je hele lijf eronder te staan!

Bescherm je haar tegen UV

Kom je je haren kleuren en schijnt de zon? dan ben je verzekerd van een lekker gevoel als je de salon uitloopt. Heerlijk pas gekleurd mooi haar en een lekker zonnetje! Maar let op, pas gekleurd haar is gevoelig(er) voor UV. Je verse kleuring zal snel al van kleur veranderen. Geef je haar even rust van UV en water als het net gekleurd is. Zo kan de kleur "uit harden" wat de houdbaarheid van je kleur verlengt. Je kan ook vragen naar speciale spray's en andere producten om je haar een handje te helpen tegen de UV.

Let op stijltangen en krultangen

Hitte tools zoals stijltangen, krultangen en zelfs fohns en zijn zo ie zo minder goed voor je haar, maar voor je kleur kan het funest zijn. Het beste kan je de tools laten staan! Wil je toch je haar drogen of mooi krullen, gebruik dan altijd een hittebeschermer wanneer je je haar gaat belasten met hittetools!
TIP: zet je tools nooit boven de 180 graden, dan "verbrand" je kleurpigment.

zee en zwembad

Het is niet verrassend dat de zee vol zit met zout en een zwembad met chloor. Dit zorgt voor een (heel) snel verloop van je kleur. Spring je dan toch in het water, verzadig je haar dan met een speciale bescherming of op zijn minst met een masker. Spoel je haar na de tijd overvloedig uit met kraanwater en was het eventueel met een shampoo die het zout en chloor verwijderd uit je haar.

DEAL!

Laat je je haar bij ons kleuren? Dan hebben wij speciale pakketten. Dan weet je zeker dat je de juiste verzorging hebt voor je kleur!