Skip to content Skip to footer

Krullen

Let the curls rock!

Heb je van jezelf krullen of een beetje slag?
Laat ons jou helpen het beste uit je krullen te halen. Tijdens een extra lange knipsessie  gaan wij samen met jou het meest uit je krullen proberen te halen. Lees hieronder hoe de behandeling in elkaar zit.

Voor en na
PRIJSOPBOUW

Om krullen maximaal te kunnen motiveren, is er naast het knippen, ook een lang droogproces nodig. De lengte van je haar heeft veel invloed op dit proces. Daarom hebben wij de keus uit verschillende knipbehandelingen.

Krullen knippen kort haar;
Krullen tot op je schouders

Krullen knippen 1/2 lang haar;
Krullen tussen je schouder en Bh-bandje.

Krullen knippen lang haar;
Alles lengtes halverwege de rug en daaronder.

Krullen knippen onderhoud;
Krullen knippen zonder veel uitwerk techniek en zonder droogproces. Dit adviseren wij alleen te boeken nadat je een keer geweest bent en de betreffende kapster je heeft kunnen toelichten wat dat exact inhoudt.

Krullen knippen is kostbaarder dan ‘gewoon’ knippen. De reden daarvan is omdat de behandeling veel langer duurt, namelijk 60, 70 of 80 minuten.  Wij gaan als volgt te werk:

 • Je komt binnen met droog gemodelleerd haar
 • Wij bekijken je krullen en plegen overleg met je
 • Daarna wassen wij je haar
 • Dan wordt je haar volgens een speciale techniek geknipt 
 • Daarna word je haar nog een keer gewassen en geconditioneerd.
 • Wij modelleren je haar uitgebreid.
 • Het kan zijn dat bovenstaande stappen anders ingevuld worden op basis van je wensen en haarstructuur.

  Wanneer je een afspraak wilt maken voor een krullenkniptechniek, vragen wij je die bij Danielle te boeken.

FAQ

Ontdek jouw krultype & krijg stylingtips

 
 

We leven in een tijd waar we de natuurlijke textuur van ons haar omarmen. Dat betekent dat we onze krullen niet elke dag meer gladstrijken met een steiltang. We rock our curls! Wij helpen je te ontdekken welk type krul jij hebt en welke producten je het beste kunt gebruiken.

Hoe ontstaan verschillende soorten krullen?

Welk type krullen jij hebt, is afhankelijk van meerdere factoren; jouw DNA, de vorm van je haarzakjes en de manier waarop je haar valt. Ten eerste bepaalt het genotype in jouw DNA wat voor type haar jij hebt. Daarnaast heeft de vorm van jouw haarzakjes invloed op de vorm van jouw haar. Wanneer de haarzakjes ovaal van vorm zijn, resulteert dat in krullen. Dit omdat het haar in een scherpere hoek uit het haarzakje moet komen. Mensen met rondere haarzakjes hebben steiler haar dat ook platter op het hoofd blijft liggen. Als laatste worden krultypes bepaald door de vorm van het haar zelf. Terwijl sommige strengen haar golvend naast elkaar liggen, winden andere strengen haar om elkaar heen. Het kan dus heel goed zijn dat jij verschillende soorten krullen hebt.

De bekende Curl Chart:

Een krultype wordt vaak gedefinieerd aan de hand van de Curl Chart. Er zijn vier soorten krullen die we aangeven met de cijfers 1 t/m 4. Hierin is 1 het steilst en 4 het meest gekruld. Binnen elke soort heb je nog een verschil in hoe strak of los een krul is. Dit wordt aangegeven met letters. A is bijvoorbeeld een lossere krul dan een C.

Krultype 2 – Wavy hair

Krultype 2 is niet compleet steil en ook niet compleet gekruld. We noemen het ook wel golvend haar:

Krultype 2A

Krultype 2A is de meeste losse golf en kenmerkt zich meestal door een handvol lichte bochten in het haar. Ze hebben weinig volume en kunnen eenvoudig gesteild worden.

Krultype 2B

Krultype 2B neigt al meer naar de S-vorm van een krul, vooral in de punten van het haar. Ligt wel nog plat op de hoofdhuid.

Krultype 2C

Krultype 2C komt het dichts in de buurt van krullend haar. Veel mensen met krultype 2C hebben grof golvend haar met een paar secties krullen.

Celebrities met krultype 2 zijn Lorde en Kate Hudson.

 

Productaanbeveling: zoek een product dat ontworpen is om grip en textuur toe te voegen zodat de golf geaccentueerd wordt. Denk aan zeezoutsprays en texturizers, zoals Style Salt Mousse en de Style Salt Mist.

Krultype 3 – Curly hair

Krultype 3 varieert van een lichte krul tot een volle krul en heeft meestal een combinatie van texturen. Ten opzichte van krultype 2 heeft krultype 3 meer hoogte en volume.

Krultype 3A

Krultype 3A hebben een losse S-vormige spiraal waar je vaak zelf nog volume aan moet geven.

Krultype 3B

Krultype 3B hebben ook een S-vormige spiraal maar meer volume dan krultype 3A.

Krultype 3C

Krultype 3C zijn strakke spiraalkrullen die dicht op elkaar zitten.

Celebrities met krultype 3 zijn Rihanna en Alicia Keys.

Foto van model met krultype 3

Productaanbeveling: zoek een product dat speciaal is ontworpen om definitie en hydratatie toe te voegen, zoals de Style Curl Cream.

Krultype 4 – Kinky hair

Krultype 4 is het meeste gekrulde haartype dat zich kenmerkt door heel veel volume, maar zijn ook kwetsbaar en droog. Bij krultype 4 wordt veelal verwezen naar afrohaar.

Krultype 4A

Krultype 4A hebben een S-vormige spiraal en zijn heel veerkrachtig.

Krultype 4B

Krultype 4B hebben een Z-vorm die in scherpe hoeken zijn gebogen.

Krultype 4C

Krultype 4C lijken op krultype 4B maar vormen een strakkere krul wat het haar kwetsbaarder maakt.

Celebrities met krultype 4 zijn Viola Davis en Willow Smith.

Foto van model met krultype 4

Tips om krullend haar te verzorgen

 

Heb jij van nature krullen en wil je weten hoe je krullend haar moet verzorgen? Wij vroegen de Keune krullenkappers om tips voor de verzorging van krullend haar. Hiermee krijg jij gegarandeerd een prachtige en gezonde bos met krullen!

Hoe verzorg je krullend haar?

Ten eerste is het goed om te weten dat krullen dunner en gevoeliger zijn door hun textuur. Dit maakt dat krullen kwetsbaarder zijn en goede verzorging nodig hebben. Het is dus van belang dat je krullen met respect behandelt. We hebben de do’s & don’ts voor het verzorgen van krullen op een rij gezet.

1. Was krullend haar met de juiste producten

Natuurlijke krullen moet je ongeveer één keer per week wassen. Per persoon kan dit wat verschillen, maar een gepaste regelmaat is hierin belangrijk. Gebruik tijdens het wassen en shampoo met keratine. Keratine beschermt en herstelt het haar, wat extra belangrijk is bij de verzorging van krullend haar. Daarnaast zorgt een dergelijke shampoo voor minder klitten en een glanzende krul. Om je krullend haar goed te verzorgen, adviseren wij de producten van Curl Control te gebruiken.

2. Gebruik geen of zo weinig mogelijk stylingtools

Probeer weg te blijven van veelvuldig gebruik van stylingtools zoals een steil- of krultang. De hitte van deze tools kunnen je haar beschadigen. Zeker wanneer je dergelijke tools dagelijks gebruikt. Zorg er liever voor dat je een goede verzorgingsroutine hebt, waardoor jij je natuurlijke krullen kunt omarmen. Mocht je toch een keer een stylingtool willen gebruiken, spray je haar dan vooraf in met een hittebeschermer.

3. Investeer in een goede kapper

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar een goede kapper is het halve werk. Een goede kapper weet namelijk wat hij verkoopt en weet hoe hij met krullen om moet gaan. Zij kunnen jou ook het beste voorzien van advies over wat goed is voor jouw krullende haar. Het is dan ook helemaal niet gek om eerst een adviesgesprek aan te vragen bij een kapper voordat je het laat knippen. Je kunt er ook voor kiezen om naar een gespecialiseerde krullenkapper te gaan.

4. Verf je haar niet te vaak

Krullend haar heeft baat bij veerkracht en de sterkte van het haar. De chemische behandeling die komt kijken bij het verven van je haar, komt niet ten goede van je krullen. Toch snappen wij heel goed dat je af en toe eens wat anders wil. Ga in dat geval nooit zelf aan de slag, maar laat je haar verven bij een kapper. Zij weten welke haarverf ze het beste kunnen gebruiken bij jouw krullen, zodat je zo min mogelijk beschadiging oploopt en je haar gezond blijft.

5. Kam je haar onder de douche

Een absolute NO NO bij krullen is je haar borstelen of kammen wanneer je haar droog is. Een krul bestaat namelijk uit meerdere haren die en bundel vormen. Wanneer je hier dus doorheen gaat borstelen, verbreek je de bundel en creëren alle losse haren veel pluis. Eigenlijk moet je krullend haar zo min mogelijk borstelen of kammen. En als je het al borstelt, haal de grootste klitten eerst uit je haar met je handen. Krullend haar kun je het beste kammen onder de douche wanneer je een haarmasker in je haar hebt. Gebruik hierbij een grove kam met 5 tanden. Zorg er wel voor dat je dit voorzichtig en op een rustige manier doet, zodat je interne beschadiging van het jaar voorkomt. Ontdek hoe je natuurlijke krullen kunt stimuleren met de juiste stylingtips.

Wat maakt krullen knippen anders?

Dat is een goede vraag. Ik kan mij indenken dat dat in eerste instantie een beetje vreemd over kan komen. Echter diegene die een krullenknip ervaring hebben zullen waarschijnlijk erkennen dat het heel anders is.

Gewoon knippen

Los van het advies, wassen en modelleren wordt er bij een ‘normale’ knipbehandeling gekeken naar de vorm van je model en wordt de textuur aangepast indien gewenst.

Droog knippen

Als eerste wordt er op droog haar een diagnose gemaakt en soms al geknipt. Dit om de textuur van je krullen goed te kunnen zien en te kunnen ondersteunen en bewerken.Wij vragen je daarom ook om te komen met gemodelleerd haar. Dan kunnen wij goed naar je textuur en krullen kijken. Daarna word je haar gewassen.

Krullen knippen

Bij krullen knippen gebeurt datzelfde hetzelfde maar dan door middel van een concave kniptechniek. Dat houdt in dat er veel kleine ‘c-tjes’ geknipt worden. Daarnaast zit er veel verschil in de krultexturen over je hoofd. Zo kan het soms per pluk verschillen wat er mee gedaan moet worden en hoe het geknipt wordt en/of vormgegeven wordt. Dan noemen wij simpelweg krullen motiveren of krullen demotiveren. Dat zorgt ervoor dat de krullen gelijkmatig opkrullen.

Ook gaat er erg veel tijd en product zitten in het modelleren van je krullen. Want eenmaal de juiste coupe, textuur en vorm, dan wil je ook graag weten hoe je het zelf kan doen en met een goed gevoel de salon uit lopen.

Nog een keer wassen

Na het knippen wordt je haar nog een keer gewassen. Dit omdat je haar langzaam droogt als wij aan het knippen zijn. Dat maakt je krultekening om dat moment minder mooi. Daarbij willen wij graag je haar kledder nat hebben als we het gaan modelleren. Dan kunnen wij de mooiste krullen maken.

Samengevat

Kort samengevat is het een combinatie van meer expertise, meer producten, meer tijd en vooral meer ervaring die ertoe doen. Dat alles maakt het krullen knippen echt een vak apart!

Waarom is krullen knippen kostbaarder?

Krullen knippen is kostbaarder dan ‘gewoon’ knippen. De reden daarvan is omdat de behandeling veel langer duurt, namelijk 60, 70 of 80 minuten.  Wij gaan als volgt te werk:

 • Je komt binnen met droog gemodelleerd haar
 • Wij bekijken je krullen en plegen overleg met je
 • Daarna wassen wij je haar
 • Dan wordt je haar volgens een speciale techniek geknipt 
 • Daarna word je haar nog een keer gewassen en geconditioneerd.
 • Wij modelleren je haar uitgebreid.
 • Het kan zijn dat bovenstaande stappen anders ingevuld worden op basis van je wensen en haarstructuur.

  Wanneer je een afspraak wilt maken voor een krullenkniptechniek, vragen wij je die bij Danielle te boeken.

Natuurlijke krullen stimuleren

 
 

Heb jij krullen van jezelf en wil je jouw natuurlijke krullen stimuleren? Of wil je juist natuurlijke krullen terwijl jouw haar golvend of steil is? De haarexperts van Keune vertellen je alles over hoe je natuurlijke krullen kunt stimuleren en met welke producten je dat kunt doen.

Natuurlijke krullen verzorgen

Een mooie natuurlijke bos krullen begint bij een goede verzorging. Krullen hebben over het algemeen extra aandacht nodig, omdat ze kwetsbaarder zijn. Dus voordat je met alle stylingproducten aan de slag gaat, lees hier eerst hoe je natuurlijk krullen haar moet verzorgen.

Vervolgens kun je natuurlijke krullen alleen maar stimuleren door met de juiste producten en methoden te werken. Wij leggen je per krultype uit hoe je de beste krul bij jou naar boven haalt.

De gebundelde krul (type 3 of 4)
Foto van model met krultype 3

Heb jij een krultype 3 (ook wel te vergelijken met een telefoondraad) of krultyp 4 ( waarbij je haar geen slagende beweging maakt, maar bijna in een ‘W’ patroon staat)? Dan kun je de volgende stappen volgen:

 1. Zorg ervoor dat je haar drijfnat is wanneer je begint met stylen. Het liefst net gewassen, zodat er geen oude stylingproducten in je haar zitten.

 2. Breng pluksgewijs het stylingproduct aan op je haar. Hier hoef je niet zuinig mee te zijn. Gebruik hier een luchtige mousse voor zoals de So Pure Air Foam.

 3. Definieer je krullen met een gel voor een wat hardere krul of de Curl Cream voor een iets zachtere krul.

 4. Nu is het tijd om te föhnen. Dit kun je het beste doen met een diffuser en door ondersteboven te hangen. 

 5. Wanneer je haar droog is, breng je de final touch aan met een haarlak of de Precision Powder

Een mooie volle bos krullen

Wanneer je mooi dik haar hebt waarin je een natuurlijke krul kan stimuleren, is de volgende routine geschikt voor jou:

 1. Breng een luchtige mousse zoals de So Pure Air Foam pluksgewijs aan op nat haar.

 2. Gebruik vervolgens de Curl Cream om definitie aan je krul te geven.

 3. Nu kun je je haar gaan föhnen met een diffuser en door ondersteboven te hangen.

 4. De So Pure Air Foam heeft de neiging om stevig te worden. Door deze los te kneden wanneer je haar droog is, worden jouw natuurlijke krullen uiteindelijk voller. Ditkun je gewoon met je handen doen. 

 5. Gebruik de Precision Powder op je aanzet voor volume als een finishing touch. 

De beachy look

Wanneer jij een mooie natuurlijke slag in je haar hebt, dan ben je de uitgelezen persoon voor een beachy look. Dit doe je als volgt:

 1. Breng de Salt Mousse pluksgewijs aan op nat haar. Deze mousse geeft de extra textuur die je wil bij een beachy look. 

 2. Breng daarbij ook weer de Curl Cream aan om je natuurlijke krul of slag te definiëren.

 3. Vervolgens ga je je haar föhnen, maar mag je een wat rauwer proces aanhouden. Zo kun je wat nonchalanter föhnen, schud je wat meer met je haar en kun je je haar crunchen met je handen.

Natuurlijke krullen maken zonder al te veel moeite?

Heb jij niet zoveel tijd en zin, maar wil je wel je natuurlijke krullen meer stimuleren? Dan hebben wij de oplossing! 

 Leg een t-shirt met lange mouwen ondersteboven op het bed neer (het liefst een satijnen t-shirt of eentje van fijngeweven materiaal). Wanneer je de stylingproducten in je haar hebt aangebracht, leg je je haar omhoog op het t-shirt. Vervolgens knoop je de mouwen van het t-shirt om je hoofd (de kraag van het t-shirt ligt dus in je nek). Daarna klap je het t-shirt naar voren en zet je deze onder de mouwen vast aan de voorkant. Slaap er een nachtje mee en jij hebt een onweerstaanbare bos met krullen de volgende dag!

Maar hoe krijg je nu natuurlijke krullen als je steil haar hebt?

Van altijd steil haar naar altijd natuurlijke krullen wordt erg lastig. Het type haar wat jij hebt, wordt namelijk bepaald in je DNA. Je kunt steil haar wel krullen. Dit kun je met een krultang doen, of met de populaire heatless curls methode. Die laatste leggen we je uit.

 1. Breng een verstevingsproduct zoals een mousse pluksgewijs aan op handdoekdroog haar.

 2. Vervolgens wikkel je je haar pluk voor pluk in. Dit kun je doen met zijde doeken, sokken, een heatless curl band of papilloten.

 3. Dit laat je ‘s nachts zitten, zodat je haar goed kan drogen en de krul goed in je haar kan komen. Zorg er dus voor dat je haar kurkdroog is wanneer je je haar weer uitwikkelt. Desnoods föhn je het nog een beetje. 

 4. Om de krul lang in je haar te houden, gebruik je een verstevigende haarlak

Prijzen

Belt u gerust voor een kosteloos adviesgesprek. Wij geven u graag een vrijblijvend advies en een vrijblijvende offerte.
Knippen
 • Krullen knippen kort € 80,-
 • Krullen knippen 1/2 lang € 90,-
 • Krullen knippen lang € 105,-
 • Krullen knippen onderhoud € 50,-
kleuren vanaf
 • enkele kleur  € 58.-
 • krul definieren € 140,-
 • Toner € 30.-