Skip to content Skip to footer

Management Pagina

Hoi Bedrijfleidster

Op deze pagina vind je formulieren voor:

  • Voorbereiding voor leidinggevende en collega
  • Planningsgesprek
  • Voortgangsgesprek
  • Evaluatiegesprek
  • Young Talent trainingsverslagen

Om je team te sturen zijn er met enig regelmaat gesprekken nodig. Deze gesprekken bevatten een systematiek die je dient te volgen. Alle bijbehorende informatie vind je op deze pagina met de juiste linkjes en informatie.

LET OP: Deze pagina is enkel voor leidinggevende en mag niet doorgegeven worden aan collega’s.

Klopt er iets niet of heb je wat hulp nodig, schroom dan niet om dat aan mij te vragen.

Heel veel succes! 

FAQ

Met collega’s werken is ontzetten leuk. Naast het team gevoel kan je soms een echte band krijgen. dit kan tegelijk ook heel erg lastig zijn als je een serieus gesprek moet voeren. 

Wees daarom duidelijk in de rollen tijdens een dergelijk gesprek. Voor mij werkt het om aan te geven welke rol ik op dat moment heb. Ter voorbeeld;

  • Soms ben ik ‘Leander’  je collega.
  • Soms ben ik ‘Leander’  die je tegen komt in de kroeg.
  • Nu ben ik ‘Leander’  die jou manager is. Dit gesprek houdt niet in dat ik je wel of niet aardig vind, maar dat we vandaag duidelijk naar elkaar uitspreken hoe het samenwerken en je prestaties zijn. Het doel van ons allebei is om duidelijk en helder te zijn, (nieuwe) afspraken te maken en een fijne en gezonde werkomgeving te (be)houden..

Zoek een rustig plekje uit waar je privacy hebt. Is de ruimte er niet, dan kan je wellicht elders lunchen of buiten werktijd plannen.

Voor het plannings- en voortganggesprek kan je 40 minuten onder werktijd afspreken.
Voor het evaluatiegesprek mag je 60 minuten uitplannen.

TIP; plan altijd een (kleine) pauze achter je gesprek aan.

Soms is het lastig om samen de tijd te kunnen vinden. In dat geval kan je de volgende opties overwegen.

  1. Plan een gesprek op de werkdag van je collega, jij zal zelf dan extra moeten komen.
  2. Plan het na werk tijd, dan heb je alle rust.

Ja, de uren die je eventueel buiten werktijd plant, kan je noteren als extra snipperuren / tijd voor tijd.

Sommige onderwerpen kunnen een (intense) discussie of zelfs een ruzie veroorzaken.
Het is soms moeilijk maar laat je als leidinggevende niet meeslepen in de emotie van je collega. Blijf professioneel, toon begrip en probeer het te de-escaleren.

Als de discussie uit de hand loopt, sluit hem dan af en informeer Leander.

In aanloop naar elk gesprek dien je je collega uit te nodigen.
In het verslag van het laatste gesprek staat de datum van het aankomende gesprek al aangegeven. Dus ze zijn ervan op de hoogte.

Echter is een uitnodiging / reminder vaak wel gewenst.

Je kan onderstaande teksten kopieren en gebruiken als template. let wel op dat je de teksten met HOOFDLETTERS nog aanpast.


PLANNINGSGESPREK

Hoi [NAAM],

Ik hoop dat alles goed met je gaat. Graag wil ik ons planningsgesprek binnenkort voorbereiden, en ik waardeer het enorm als je me hierbij kunt helpen. Zou je alsjeblieft het volgende formulier willen invullen via de onderstaande link? Dit helpt ons om het gesprek zo productief mogelijk te maken: https://form.jotform.com/231986522556364

Het zou geweldig zijn als je dit zo ruim mogelijk van tevoren kunt doen, zodat we allebei goed voorbereid zijn. Als een tip, misschien kun je ook even het verslag van ons laatste gesprek doornemen.

Als je behoefte hebt aan een opfrisser over hoe onze gespreksmethodiek werkt, kun je hier de details vinden: https://lghairdressers.nl/wp-content/uploads/2023/08/Functioneringssystematiek-uitleg-werknemer.pdf

Alvast heel erg bedankt voor je medewerking! Ik kijk uit naar ons gesprek.


VOORTGANGSGESPREK

Hoi [NAAM],

Ik hoop dat alles goed met je gaat. Binnenkort staat ons voortgangsgesprek gepland, en ik wil je bedanken voor je inzet. In tegenstelling tot ons vorige gesprek, is er deze keer geen voorbereidingsformulier nodig. Wat wel handig kan zijn, is om het verslag van ons vorige gesprek nog eens door te nemen.

Als tip wil ik je meegeven om eventuele onderwerpen die je wilt bespreken voor jezelf op te schrijven, zodat je niets vergeet tijdens ons gesprek.

Mocht je behoefte hebben aan een opfrisser over hoe onze gespreksmethode werkt, dan kun je de details hier vinden: https://lghairdressers.nl/wp-content/uploads/2023/08/Functioneringssystematiek-uitleg-werknemer.pdf

Ik kijk ernaar uit om met je te spreken en dank je bij voorbaat voor je tijd en bijdrage.


PLANNINGSGESPREK

Hoi [NAAM],

Ik hoop dat alles goed met je gaat. Binnenkort staat ons evaluatiegesprek gepland, waarin we samen zullen terugblikken op de afgelopen periode. Tijdens dit gesprek zullen zowel ik als jijzelf je prestaties beoordelen, op basis van de afgelopen twee gesprekken.

Om je goed voor te bereiden, kun je alvast het evaluatieformulier doornemen. Je kunt het formulier vinden via deze link: https://form.jotform.com/231714794867369

Naar aanleiding van deze evaluatie zullen we vervolgens een planningsgesprek inplannen om onze toekomstige doelen en ontwikkelingsmogelijkheden te bespreken.

Als je nogmaals wilt bekijken hoe onze gespreksmethodiek precies werkt, kun je de details hier vinden: https://lghairdressers.nl/wp-content/uploads/2023/08/Functioneringssystematiek-uitleg-werknemer.pdf

Alvast hartelijk dank voor je inzet en betrokkenheid. Ik kijk ernaar uit om met je samen te werken in deze evaluatie.

Voorbereiding

Met deze knop kan je het pdf formulier downloaden waarin uitgelegd wordt hoe defunctioneringssystemaiek werkt.

Deze knop beschikt over een document voor je collega. Zorg ervoor dat een nieuwe collega ALTIJD dit formulier ontvangt.

Planningsgesprek

Duur: 40 minuten – let op heeft voorbereiding nodig.

Voordat je start met het planningsgesprek, dien je minimaal 14 dagen van te voren je collega de tijd te geven om het formulier onder deze link in te vullen. 
Open de link, en kopieer de URL om die vervolgens naar je collega te sturen.

Wanneer je met het gesprek start, kan je het formulier gebruiken dat je onder de link hier kan vinden. Alleen jij hoeft deze in te vullen. Vergeet niet om deze aan het einde samen te ondertekenen.

Voortgangsgesprek

Duur 40 minuten – let op, lees het voorgaande planningsgesprek goed door.

Dit formulier kan net wat meer werk zijn dan het planningsgesprek. Mede omdat je ook nieuwe afspraken kan maken.

Evaluatiegesprek

Duur 60 minuten – let op, lees het voorgaande gesprekken goed door.

Dit is een vrij uitgebreid formulier. Laat je collega zichzelf beoordelen terwijl jij luistert. ben je het niet eens met een beoordeling, onderbouw dit en wijzig het naar jouw mening.

young talent training

Laat dit formulier door de Young Talent invullen, controleer het en laat het verzenden. Ook jij ontvangt het formulier in je mailbox.
LET OP; geeft de young talent aan een model nodig te ebben bij de volgende training maar deze nog niet te hebben, stel dan eventuele modellen uit de omgeving van de salon voor.