Skip to content Skip to footer

7 Tips voor het definiëren van Type 4 krullen

Brief info

Het geheim om het meeste uit je krultype te halen.

Als eerste is het goed om te vertellen dat de foto bij deze tekst een type 4A is. Misschien zelfs net nog een 3C. Benieuwd wat het verschil is? Dat lees je hier. (<– klikken )

De sleutel tot het modelleren van een type 4 krul is hydratatie en verzorging. Deze krultype is van nature droog en kan snel breken, dus het is belangrijk om goed voor je haar te zorgen. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

1. wassen

Begin met schone, natte krullen. Was je haar met een sulfaatvrije shampoo en conditioner. Heb je veel ‘ build-up’  in je haar zitten, gebruik dan een extra reinigende shampoo.

2. leave-in

Breng een leave-in conditioner aan om je krullen te hydrateren door de dag heen. Dit kan een goede basis zijn voordat je je haar gaat stylen. Verdeel het gelijkmatig over je haar en gebruik je vingers om eventuele klitten te verwijderen. Zorg ervoor dat de creme goed aan de aanzet komt. 

3. Styling

Gebruik een krul definiërend product, zoals een curl cream of gel, om je krullen te vormen en te definiëren. Verdeel het gelijkmatig over je haar en gebruik een grof getande kam om het door je haar te verdelen. Let op, niet te hard aan je haar trekken en enkel de kam gebruiken als je haar nog heel nat is. Ja, je brengt de styling aan op (zeik)nat haar.

4. Drogen

Gebruik een diffuser om je krullen te drogen. Zet hem er niet vol op, maar ‘zweef’. rond je haar. Zo maak je een warmtelucht aura die de mooiste definitie geeft.
Dit zal helpen om pluis te voorkomen en je krullen te definiëren. Heb je type 4B of 4C dan kan aan de lucht drogen ook de beste optie zijn.

5. geen fohn?

Laat dan je krullen natuurlijk drogen. Voordeel is dat jee haar geen of minder mechanische schade krijgt.

6. Final touch

Kam of borstel je krullen niet als ze eenmaal droog zijn. Dit kan leiden tot pluis en breuk. Gebruik in plaats daarvan je vingers om eventuele klitten voorzichtig te verwijderen.

7.Onderhoud

Gebruik een satin of zijden kussensloop om wrijving te verminderen en je krullen zacht en glanzend te houden. Zo hoef je je haar maar eens per week of soms zelfs twee weken te wassen!

Met deze tips kun je je type 4 krullen modelleren en ze er fantastisch uit laten zien! Vergeet niet om je haar regelmatig te hydrateren en te verzorgen om het gezond en glanzend te houden.