Skip to content Skip to footer

De CG-methode voor krullend haar

Brief info

Alles wat je moet weten over deze revolutionaire techniek!

De Curly Girl-methode (CG-methode) is een revolutionaire manier om jouw krullende lokken te verzorgen. Het is een eenvoudige, maar effectieve methode om krullend haar gezond en mooi te houden. In deze blog lees je alles over de CG-methode en hoe jij het in jouw haarverzorgingsroutine kunt integreren.

1. Wat is de CG-methode?

De CG-methode is een techniek die speciaal is ontwikkeld voor mensen met krullend haar. Het is een methode die gericht is op het behouden van de natuurlijke krulpatronen van je haar. Dit wordt bereikt door het vermijden van siliconen, sulfaten en andere ingrediënten die schadelijk zijn voor krullend haar.

2. Hoe werkt de CG-methode?

De belangrijkste focus van de CG-methode is het voeden van krullend haar met vocht. Om dit te bereiken, vermijdt de CG-methode sulfaat-bevattende shampoos en andere producten met schadelijke ingrediënten. In plaats daarvan worden producten gebruikt die rijk zijn aan vocht en natuurlijke ingrediënten.

3. Stap-voor-stap handleiding voor de CG-methode

Om de CG-methode in jouw haarverzorgingsroutine te integreren, volg je deze stappen:

– Was je haar met een sulfaatvrije conditioner.
– Breng een leave-in conditioner aan op nat haar.
– Defineer de krullen met een stylingproduct zoals een mousse, gel of crème.
– Droog het haar met een diffuser of laat het aan de lucht drogen.

4. Conclusie

De CG-methode is de perfecte manier om jouw krullende haar mooi en gezond te houden. Door het vermijden van schadelijke ingrediënten en het gebruik van vochtinbrengende producten, behoud je de natuurlijke krulpatronen van je haar. Bovendien kan deze methode ook helpen om pluis te verminderen en de glans van het haar te verbeteren.

5. ik wil meer weten

Dat snap ik! Om je de juiste informatie te geven voor jouw krullen, adviseren wij je om naar een B-curly gecertificeerde salon te gaan. Er is namelijk een enorme diversiteit aan krullen, haarkwaliteit en wensen dat het lastig is om een specifiek advies te geven.
Veel B-curly gecertificeerde salon willen je graag vrijblijvend van advies voorzien.