Skip to content Skip to footer

Een beginner’s guide tot krul- texturen

Brief info

Ontdek welke krultextuur jij hebt!

de bekende krultexturen index

Als je krullend haar hebt, weet je waarschijnlijk dat er verschillende krultexturen zijn. Maar weet je welke textuur jij precies hebt en hoe je jouw krullen het beste kunt verzorgen? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over de verschillende krultexturen en hoe je jouw krullen het beste kunt verzorgen.

1. Wat zijn de verschillende krultexturen?

Er zijn verschillende krultexturen, waaronder:

Deze texturen zijn weer onder te verdelen in intensiteit van de beweging. Bovenaan deze pagina kan je op de afbeelding jouw krultextuur vinden en het bijbehorende nummer.

2. Hoe kun je jouw krultextuur bepalen?

Je kunt je krultextuur bepalen door te kijken naar de vorm van je krullen en hoe strak ze zijn.

3. Welke haarverzorging past bij jouw krultextuur?

Afhankelijk van jouw specifieke krultextuur zijn er verschillende haarverzorgingstechnieken nodig om je krullen gezond en glanzend te houden. Zo heeft type 2 bijvoorbeeld een lichtere verzorging nodig dan type 4.

Het is daarom altijd aan te raden om naar een specialist te gaan die bekend is met de verschillende krultexturen en weet hoe ze jouw krullen het beste kan verzorgen. De specialisten van Leander Hairdressers zijn bijvoorbeeld getraind om alle krul-texturen te behandelen en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste haarverzorgingsroutine.

Dus, als je jouw krullen gezond en glanzend wilt houden, is het belangrijk om te weten welke krultextuur jij hebt en hoe je het beste voor jouw krullen kunt zorgen. We hopen dat deze blog je hierbij geholpen heeft!