Skip to content Skip to footer

Extensions verzorging in een notendop

Brief info

Ontdek de geheime formule voor een liefdevolle verzorging van je extensions. Van voorbereiding tot luchtdrogen, deze snelle gids zorgt ervoor dat je haar er altijd op z'n best uitziet. Extensions glamour, simpelweg in een notendop. 💁‍♀️✨

nieuw, betaal in termijnen

Stuur een e-mail via onderstaande knop en vraag naar de mogelijkheden

In deze korte blog gaan we het hebben over een veelvoorkomende vraag: hoe behandel je je haar met extensions tijdens het wassen? Ik heb hier enkele insider tips en tricks.

Voorbereiding is de Sleutel – Borstel Voorzichtig

Voordat je begint met wassen, borstel je haar voorzichtig om eventuele klitten te verwijderen. Gebruik een borstel met zachte haren en werk van onder naar boven om je extensions te beschermen. Trek niet te hard, maar spaar ook geen klitten of knopen. Met name aan de aanzet. Als je deze niet goed verwijderd, kan je eigen haar daar erg onder lijden.

Het Juiste Shampoo-Conditioner Duo

Kies een shampoo en conditioner die geschikt zijn voor zowel je natuurlijke haar als de extensions. Bespaar daarom niet op een goede verzorgingsset het kan een wereld van verschil uitmaken in de houdbaarheid van je extensions.

Delicate Wasbeurt – Van Boven naar Beneden

Tijd om te wassen! Buig je hoofd naar voren en laat het water van boven naar beneden stromen. Breng voorzichtig shampoo aan, masseer het in met je vingertoppen en werk van boven naar beneden om klitten te voorkomen. Ga voor al NIET wrijven maar rustig masseren. Schuimt het niet, spoel het uit en doe het nog een keer.  Spoel grondig uit ook tussen de bevestigingen van je extensions.

KORTE SAMENVATTING
  1. Borstel je haar voorzichtig voor het wassen.
  2. Kies sulfaatvrije shampoo en conditioner.
  3. Was met het water van boven naar beneden.
  4. Vermijd wrijving en dep voorzichtig droog.
Vermijd Wrijving – Dep voorzichtig Droog

Na het wassen, vermijd ruw afdrogen. Dep je haar voorzichtig droog met een zachte handdoek om klitten en schade aan je extensions te voorkomen.
Gebruik bij voorkeur een microvezel handdoek enb eventueel een PH neutraliserende doorkam spray. Bijvoorbeeld de 2 phase spray van keune. Die hersteld de PH waarde en voorkomt dat je haar onnodig zwelt van  het water. (ja dat doet het…)

Hittevrije Styling – Laat Extensions Luchtdrogen

In een ideale wereld laat je je haar met extensions natuurlijk drogen. Vermijd hitte, want overmatig gebruik kan zowel je natuurlijke haar als de extensions beschadigen. Als je dan hitte wilt gebruiken, zet deze dan niet te heet en gebruik hitte beschermende leave-ins!
Maar laten we eerlijk zijn, air-dried waves zijn altijd in de mode!

Nachtverzorging – Zijden Kussensloop

Geef je extensions en jezelf een goede nachtrust op een zijden kussensloop. Hierdoor wordt wrijving verminderd en blijven je extensions glanzend en klitvrij.
En als extra is het ook goed al dan niet beter voor je huid!

En dat is het, hair beauties! Volg deze stappen en je zult zien dat je haar met extensions niet alleen mooi blijft, maar ook langer meegaan. ✨

Bonus Tip: Overweeg een wekelijks haarmasker voor extra hydratatie, zowel voor je natuurlijke haar als je extensions. en bezoek je extension expert met enig regelmaat voor een check-up!