Skip to content Skip to footer

Hoe modelleer je type 2 krullen?

Brief info

Krullend haar: hoe modelleer je jouw type 2 krullen met CG producten?

Het is geweldig om krullend haar te hebben. Maar het kan soms lastig zijn om je krullen te modelleren, vooral als je een type 2 krul hebt. Maar maak je geen zorgen, met de juiste producten en technieken, kun je gemakkelijk de mooiste krullen creëren.
In deze blog gaan we het hebben over hoe je jouw type 2 krullen kunt modelleren, vanaf het moment dat je je haar wast tot aan het droogproces met CG producten. Voor een persoonlijk advies kan je een B-curly gecertificeerde salon opzoeken. Zij kunnen je exact vertellen wat je haar nodig heeft.

Verzorging

Om te beginnen is het cruciaal om het juiste product te gebruiken. Kijk daarom eens naar producten die zijn geformuleerd voor krullend haar en die CG proof zijn. CG staat voor ‘Curly Girl’ en is een methode om krullend haar op een gezonde manier te verzorgen. Gebruik bijvoorbeeld een milde shampoo zonder sulfaten en parabenen om je haar te wassen en een conditioner om het te hydrateren. Na het wassen kun je een leave-in conditioner aanbrengen om je haar nog beter te hydrateren.

Heb je al wel producten gebruikt met parabenen of sulfaten, dan kan het nodig zijn om de ‘ build-up’. eerst te verwijderen met een intens reinigende shampoo.

Styling

Nu je je haar hebt gewassen en geconditioneerd, is het tijd om te beginnen met het modelleren van je krullen. Het is belangrijk om je haar eerst handdoek droog te deppen voordat je begint met het stylen van je krullen (liever iets te nat dan te droog laten). Doet dit voorzichtig met een microvezeldoek of een katoenen t-shirt. Door de fijne maas van de stof, heb je minder weerstand op je haar. Vermijd wrijven, want dat kan leiden tot pluis.

Dan is het tijd om het juiste product uit te kiezen. Gebruik een product dat speciaal is ontworpen voor jouw haartype en krulpatroon. Kies voor een krul creme, pomp mousse of -gel, afhankelijk van de dichtheid en lengte van je haar. Breng het product aan op je haar in secties, beginnend bij de onderkant. Verdeel het product gelijkmatig over je hele haar en werk van de punten naar de wortels toe. Wees vooral niet te zuinig, tijdens het drogen verdwijnd het product in je haar.

Drogen

Nu is het tijd om te beginnen met het drogen van je krullen. Gooi je haar helemaal voorover zodat je krullen los komen van je hoofdhuid. Als het goed is, zit je dan voorover gebogen. Gebruik een diffuser om je krullen te drogen. Zet de diffuser op een warme stand maar met een lage blaaskracht en houd deze recht tegen je hoofdhuid en beweeg het zachtjes in kleine cirkelvormige bewegingen om je haar te drogen. Probeer niet te veel aan je haar te zitten terwijl je het droogt, want dat kan de krullen verstoren en pluis veroorzaken.
Droog je haar niet 100% maar 110% om de volume vast te zetten.

Koude lucht

Hoe kouder de lucht, hoe beter het is voor de behoud van de kwaliteit van je haar. Maar hoe kouder betekent ook dat het langer duurt. Vind je eigen balans in dit proces.

Voila!

Je hebt nu een prachtige bos met krullen. Vergeet niet om af en toe een deep conditioning behandeling te doen om je haar te hydrateren en gezond te houden.