Skip to content Skip to footer

In de krant!

Nieuws

Brief info

Op 08-03-2023 hebben wij onze tweede salon geopend in Zutphen. Dit is een salon geworden, gebouwd met dezelfde visie en kernwaarden als de salon in Dieren. Dit werd opgepikt door de plaatselijke krant die vervolgens een prachtig stuk geplaatst hebben!

Van kapper naar A new breed of hairdressers


Leander Grotenhuis opent ook een salon in Zutphen
Door Alize Brummelman


Zutphen – Vanaf woensdag 8 maart bedient Leander Grotenhuis, naast zijn Dierense klantenkring, ook de inwoners van Zutphen en omgeving. ‘Het gewone doen wij ongewoon goed.’, aldus de trotse eigenaar van de tweede vestiging van “Leander – A new breed of hairdressers”.


Oude Rabobank

Aan Nieuwstad 1, hoek Overwelving, heeft hij een prachtige zaak gerealiseerd. Een paar details, zoals de glazen wand en de dikke ronde pilaren zijn nog te herkennen door klanten van de Rabobank, die hiervoor in het pand huisde. ‘We hebben het plafond donkergroen geschilderd en de indeling wat veranderd. We hebben fijne stoelen kunnen vinden en het meubilair van de Rabobank is deels hergebruikt,’ aldus de enthousiaste ondernemer.


Kernwaarden

Leander gaat in één adem door: ‘Een bezoek bij ons is uniek. Ik zal dat proberen uit te leggen aan de hand van onze kernwaarden. Ten eerste kwaliteit. Ik vind dat kwaliteit geen vraag moet zijn, maar een standaard. Alle collega’s krijgen een persoonlijk trainingsprogramma, waardoor ze zich blijven ontwikkelen. In dit programma staan hun trainingen, minimaal zes per jaar. Dit kan gaan om een specialisatie, of om het verstevigen van de basis. Ons vak bestaat immers uit een leven lang leren en inspiratie opdoen.’ Hij vervolgt stellig maar met pretlichtjes in zijn ogen: ‘Mijn doelstelling is om de beste en leukste werkgever in de kappersbranche van Oost-Nederland te worden.’


Kwaliteit, beleving en empathie

‘Beleving is onze tweede kernwaarde, want zeg nu zelf; in deze soms hectische tijd is een moment voor jezelf in een aangename en ontspannen omgeving toch extra fijn? Bij ons krijg je een met de hand gezette kop koffie in een genoeglijke ambiance. Ons wasbed is voorzien van een mechanische lichaamsmassage en terwijl jouw haren de beste verzorging krijgen, inclusief hoofdhuidmassage, waan je je in een bos compleet met tjilpende vogels. Heraan ontbreekt niets!
De derde waarde is wat ons betreft empathie. Wij beloven een persoonlijke benadering, een luisterend oor en een oprecht haaradvies. Daarnaast is een persoonsgebonden mapje met advies voor thuis ook geen uitzondering. Maar daar blijft het niet bij. Als kapper sta je midden in de maatschappij. Dat is bijzonder en fijn en het verbindt ons met onze klanten. Men kan er ook op rekenen dat wij altijd onze creativiteit zullen inzetten bij het oplossen van een probleem.’
Gekleurde lokjes
Een onderdeel dat ook zeker waard is om te benoemen, is het trendrapport. Twee keer per jaar maakt Leander zo’n rapport voor zijn teams. Naar aanleiding daarvan creëren collega’s hun eigen kleurrecepten en brengen die aan op speciale haarlokjes. Dit zijn vaak heel creatieve kleuren die onderling gedeeld en gebruikt worden.

Abonnementen

Naast de eerder genoemde kernwaarden biedt Leander ook abonnementen aan. Een abonnement houdt in dat je voor een vast bedrag per maand regelmatig een bezoek aan de kapper mag brengen. Geen addertjes onder het gras met looptijden of kleine lettertjes, gewoon makkelijk, aantrekkelijk en met behoud van onze kernwaarden. Dat is, zeker voor heren die hun baard en/of kapsel graag (wekelijks) verzorgd zien, zeer aantrekkelijk. En voor de eerste 100 Zutphense klanten ligt bovendien een mooi cadeaupakket ter waarde van € 60,- euro klaar.’

Vijf generaties

Leander: ‘Ik kom uit een familie van ondernemers. Ik vertegenwoordig de vijfde generatie kappers. In 1866 dreef mijn betovergrootvader Pieter Christiaan Grotenhuis een zadelmakerij in Vorden en hij deed, naast het maken van zadels, al barbierswerk. Mijn overgrootvader, mijn opa en mijn vader hebben hun kapperspassie op mij overgedragen.’
Leander is nog geen 40, maar heeft al een behoorlijke staat van dienst. Hij is bijna 20 jaar eigenaar van Leanders Hairdressers, zijn kapsalon in Dieren, is bestuurslid van de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO), Nationaal Trainer van Keune Haircosmetics en eigenaar van de Leander Academy. In het verleden heeft hij gewerkt als Chef de Cabine bij de Amsterdam Fashionweek en is hij vijftien jaar Nationaal Trainer van L‘Oreal Professionnel geweest. Ook was hij onderdeel van het Artistic Team van Haute Coiffure Française. In 2021 is hij tot Ondernemer van het Jaar uitgeroepen. Aan de Wilhelminaweg in Dieren is, naast zijn kapsalon, ook de Academy gehuisvest. Hier brengt Leander zijn cursisten de beginselen van het kappersvak bij, waarna ze eventueel door kunnen groeien in het kappersvak.

Een fijn kappersteam

Leanders blik wordt ernstig als hij zegt: ‘Ik heb dan misschien al wel wat bereikt, maar dat is allemaal dánkzij mijn personeel. Zonder die meiden ben ik niets. Ik heb een kwalitatief goed team van haarstylisten samen kunnen stellen, voor een vliegende start hier in Zutphen.
Het geeft mij enorm veel energie om mensen vooruit te helpen, op welk vlak dan ook. Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar goede kappers, of mensen die dat willen worden. Die waren in de omgeving van Zutphen trouwens best moeilijk te vinden. Toch kan ik hen echt een mooie carrière bieden. Een goed basisloon, wat aangevuld kan worden tot 10% extra, als de uitgevoerde werkzaamheden daartoe uitnodigen en werk in een familiebedrijf, waar we veel plezier hebben met elkaar. Dus ben je een (ervaren) kapper, neem contact met me op via een van de onderstaande websites.’

Werkgeluk

Het is wel duidelijk, we hebben hier te maken met een nieuwe generatie kappers, ‘a new breed of hairdressers’, voor wie hairstyling veel meer is dan het knippen van een mooie bob of het vinden van de haarkleur die perfect bij de drager past. Leander is een gedreven kapper, maar ook een ondernemer die hartstochtelijk graag wil dat zijn personeel, zijn klanten, zijn familie én hijzelf (werk)geluk ervaren. Niet alleen op piekmomentjes. ‘Geluk mag er altijd zijn,’ aldus Leander Grotenhuis.

Leander: ‘Wij doen gewone dingen, ongewoon goed’

Dieren – Wilhelminaweg 78
Zutphen – Nieuwstad 1
telefoon: 0575-221001
whatsapp: 06-23003566
lghairdressers.nl
leander-academy.nl
werkenbijleander.nl

 

 

SALONBIEB

Nieuws

In onze lounge in Dieren hebben wij een kast ingericht als mini bibliotheek.

Zonnebanklampen zijn er in vele soorten. Wij hebben de nieuwste lampen!

ondernemer van het jaar!!