Skip to content Skip to footer

Krullen Type 2: Knippen, Stylen, en Stralen

Brief info

Ontdek de geheimen van perfect geknipte en gestylde type 2 krullen met eenvoudige tips. Laat je haar stralen met onze foolproof stappen!

Leuk dat je onze blog leest! In deze blog lees je geweldige tips voor het rocken van die prachtige krullen van type 2. Deze blog zit boordevol professionele tips voor het knippen, stylen en laten stralen van je prachtige krullen.

De Perfecte Snit – Pro Tips voor Krultype 2

Krijg je krullen in topvorm met de juiste snit. Kies een kapper die gespecialiseerd is in krultype 2 en ontdek hoe de perfecte snit je krullen tot leven kan brengen.
Het gaat namelijk niet alleen om het wel of niet vorm geven van je textuur, maar ook oog hebben voor de algehele vorm van je coupe.
Daarbij is het ook een kunst om de techniek zo te verwerken en uit te voeren dat je punten niet te dun worden. Vraag daarom specifiek advies vraag en goed daar aan je krullenkapper!

Hydratatie en Verzorging 

Geef je krullen de liefde die ze verdienen met bijvoorbeeld Keune’s Confident Curl . Deze hydraterende shampoo en conditioner zijn essentieel voor het behouden van vocht en het definiëren van krultype 2.
Is je haar chemisch of meganisch bewerkt, dan kan het zijn dat je krullen keratine nodig hebben. 
Maar let op:
te veel keratine maakt je haar dof en ‘crunchy’ en te veel hydratatie maakt je krullen te zwaar. vraag daarom professioneel advies. Je krullenkapper kan met een rektest ontdekken waar je haar behoefte aan heeft!

Stylen als een Pro – Tips voor Volumineuze Krullen

Type 2 krullen geven al gauw een beachy look. Om dat voor elkaar te krijgen, adviseren wij je om de volgende stylingsstappen te doorlopen;

 • Zorg ervoor dat je haar schoon en heel nat is!
 • Kies een goede mousse, bijvoorbeeld de Air Foam van Keune So pure. Deze geeft een beetje een rauwe en volle ondergrond.
 • Breng de mousse in segmenten aan op je lokken zodat het goed verdeel is.
 • Kies dan voor een krullen gel of creme die je op dezelfde wijze over de mousse doet. Dat noemen we Layeren. Je weet dat je genoeg product gebruikt als je haar gaat ‘soppen’ als je erin knijpt.
 • Dan gooi je je haar voorover en ga je ver voorover gebogen staan zodat je haar zoveel mogelijk van je hoofd af hangt.
 • Dan zet je de föhn  op een lage maar hete stand. ja we weten dat hitte niet goed is voor je haar en krullen, maar uren zo staan ook niet voor je rug. Daarnaast zitten er hitte beschermende producten in je styling.
 • Gebruik de diffuser rustig en draai je hoofd naar links om rechts te föhnen en andersom.
 • Eenmaal 120% droog? Gooi dan je beach look achterover (Let op omstanders en spullen om je haan) en begin lekker de slagen los te knijpen. Na het fohnen kan het nog een beetje hard zijn, maar dat knijp je dus los.
 • Nog meer volume? Probeer dan eens de precision powder op je aanzet. Dat geeft echt leeuwenmanen!
 • Laatste stap, paraderen maar!
Samenvatting voor Perfecte Krullen:
 1. Kies een kapper gespecialiseerd in krultype 2.
 2. Verwen je krullen met bijvoorbeeld Keune’s Care Confident Curl.
 3. Gebruik ons stappenplan voor een houdbare krullenlook!.
Opfrissen en Laten Glanzen

Houd je krullen fris met Keune Satin Oil Mist voor krultype 2. Deze finishing spray geeft niet alleen glans, maar zorgt ook voor een levendige look tussen de wasbeurten door.
Voor de volgende ochtend, gebruik een refresh spray of een waterspuit met wat water en conditioner (klein beetje conditioner!) spray het voor je uit en loop erdoorheen met je krullen. Zo worden ze ligt vochtig en kan je ze wat bewerken.
Het je een echte slaapkruin, dan kan de Precision powder misschien nog wat doen.

Krullen Behouden – Periodieke Trims

Behoud de vorm van je krullen met regelmatige trims. Vraag je kapper om advies over de beste interval om je krullen in topconditie te houden. Meestal zal dat eens in de 3 maanden zijn. Maar let op, soms hoef je alleen de vorm en niet de uitwerktechniek te boeken. Anders kunnen je punten misschien wel te dun worden!

En daar heb je het, krullenfam! Met professionele tips en een beetje van Keune ben je klaar om te schitteren met je krultype 2. 🌟💁‍♀️

Bonus Tip: Experimenteer met verschillende stylingtechnieken en ontdek wat het beste werkt voor jouw unieke krullen.