Skip to content Skip to footer

Krullend haar wassen

Brief info

De beste tips en trucs voor krullende lokken

Als je krullend haar hebt, weet je waarschijnlijk al dat het verschillende verzorgingstechnieken vereist dan steil haar. Een van de belangrijkste aspecten van het verzorgen van krullend haar is het wassen van je lokken. In deze blog delen we de beste tips en trucs voor het wassen van krullend haar en hoe je het beste resultaat kunt bereiken.

1. Kies de juiste shampoo.

Een van de belangrijkste dingen bij het wassen van krullend haar is het kiezen van de juiste shampoo. Kies een shampoo die speciaal is ontwikkeld voor krullend haar. Deze shampoos bevatten vaak minder sulfaten en parabenen om het haar niet te beschadigen. Daar tegen over vaak wel weer keratine dat je haar opbouwt en meer veerkracht geeft.

2. Was je haar niet te vaak.

Krullend haar is vaak droger dan steil haar, dus het is belangrijk om je haar niet te vaak te wassen. Was je haar niet meer dan twee keer per week. Als je je haar toch vaker wilt wassen, gebruik dan alleen conditioner om je haar te hydrateren.

3. Gebruik lauw tot koud water.

Het gebruik van heet water is slecht voor krullend haar, omdat het de natuurlijke oliën uit het haar verwijdert. Gebruik in plaats daarvan lauw tot koud water om je haar te wassen. Dit helpt om de krullen intact te houden en vocht in het haar te houden.

4. Gebruik een microvezel handdoek.

Gebruik een microvezel handdoek om je haar te drogen in plaats van een gewone handdoek. Microvezel handdoeken zijn zachter voor het haar en verminderen de kans op pluis.

5. Laat je haar aan de lucht drogen.

Als we uitgaan van het beste voor je haar, kan je het beste jouw krullen aan de lucht laten drogen. Door een föhn te gebruiken, met name zonder hitte beschermers, kan je mechanische schade creëren. Gebruik je liever een föhn om de maximale krul te bereiken, zet hem dan niet te heet en gebruik een diffuser.

Door deze tips te volgen, kun je je krullende lokken wassen zonder ze te beschadigen of pluizig te maken. Wees lief voor je haar en geniet van je prachtige krullen!