Skip to content Skip to footer

IN DE MEDIA

Nieuws

Brief info

Hoe leuk is dit! Leander is gasthoofdredacteur van het vakblad kapperszaken!

Door het winnen van de ondernemersaward, mocht Leander gasthoofdredacteur van het kappersvakblad zijn. Dit was een bijzonder leuk om te doen. Ben je nieuwsgierig naar een aantal van de verhalen? Klik op een van de foto’s onderaan om doorgestuurd te worden naar het interview.

MAAR EERSTE HET VOORWOORD

Gelukkig mezelf
… en toen was ik ineens gast-hoofdredacteur van ANKO Kapperszaken. Heel onverwacht, maar wat een leuke eer! In september mocht ik mijn ideeën spuien en in een brainstorm met de redactie kwamen we tot het thema ‘Jezelf worden’. Waarom niet ‘jezelf zijn’? Omdat ik geloof in beweging, in het constante proces van je eigen geluk bepalen. Ik geloof dat ik mijn succes als ondernemer – en dus een van de redenen waarom ik de gelukkige winnaar ben van de ANKO Ondernemers Award! – mede te danken heb aan mijn visie op geluk en jezelf zijn. Maar dat is een proces geweest en ik hoop jou als lezer met deze editie van ANKO Kapperszaken wat inspiratie aan te reiken voor jóúw proces.

Jezelf zijn en geluk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geluk is voor mij niet afhankelijk van materialistische zaken – die zijn een soort leuke kers op de taart – maar gaat vooral over mezelf vrij voelen om te zijn wie ik wil zijn. Die vrijheid heb ik gelukkig meegekregen in mijn opvoeding. En ik ben me veel bewuster gaan bezighouden met wat geluk voor mij is, na het lezen van ‘De logica van geluk’ van Mo Gawdat. Het deed mij beseffen dat het zonde is om alleen maar te leven van geluksmoment (Yes, de vakantie is begonnen!) naar geluksmoment (Yihaaa, ik heb een nieuwe auto!), want … je leven speelt zich vooral af tussen die momenten in!

Ik heb ook geleerd om me niet te focussen op een probleemloos leven. Zoiets bestáát gewoon niet. Het gaat erom hoe je met problemen omgaat, te leren genieten van iedere dag en kleine momenten en je geluksgevoel van binnenuit te vinden. En nu denk je misschien “hij heeft makkelijk praten”, maar ook ik heb zakelijk en privé de nodige tegenslagen te verwerken gehad en ik heb moeten leren om te genieten van wie ik ben, waar ik ben, dát ik ben!

Genoeg gefilosofeer! Ga lekker zitten, pak een kopje koffie en neem een moment voor jezelf. Ik wens je veel leesplezier, want deze editie staal bol van de mooie verhalen.

Namens de redactie,

Leander Grotenhuis

EVEN VOORSTELLEN

In dit artikel wordt Leander voorgesteld aan de lezer. Van de familie geschiedenis tot zijn quilty pleasure.

HOE KIJKT HET TEAM NAAR HEM?

3 van de kapsters zijn interviewt, hoe kijken zij tegen zijn leiderschap en ondernemerschap aan?

ONDERNEMEN ALS LIFESTYLE

Hairdresser of the year winnaar Juliette den Ouden wordt samen met Leander interviewt door Maurice Crucio. Voorzitter ANKO.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

SALONBIEB

Nieuws

In onze lounge in Dieren hebben wij een kast ingericht als mini bibliotheek.

Zonnebanklampen zijn er in vele soorten. Wij hebben de nieuwste lampen!

ondernemer van het jaar!!