Skip to content Skip to footer

Modelleer jouw type 3 krullen

Brief info

de ultieme gids voor prachtige krullen.

Krullend haar is prachtig! Maar hoe modelleer je jouw krullen zodat ze er op hun best uitzien? Voor mensen met type 3 krullen kan het een uitdaging zijn om de perfecte krul te creëren. Welke producten werken het best? Hoe kan je het beste stylen? Gelukkig zijn er een aantal tips en trucs die je kunt gebruiken om je krullen er elke dag geweldig uit te laten zien!

1. Gebruik de juiste producten

Het gebruik van de juiste producten voor jouw type krullen is cruciaal. Voor type 3 krullen is het belangrijk om producten te gebruiken die niet afbreken en een mooie glans geven. Kies shampoos, conditioners en stylingproducten die speciaal zijn ontworpen voor krullen. Een van de beste voorwaarden van producten die geschikt zijn voor krullend haar zijn CG (Curly Girl) approved producten.

2. Verzorg je haar goed

Krullend haar heeft wat extra zorg nodig, dus zorg ervoor dat je jouw haar goed verzorgt. Gebruik een vochtinbrengende conditioner om je krullen zacht en gehydrateerd te houden. Kam of borstel je krullen niet als ze droog zijn, want dit kan het haar beschadigen en pluizig maken.
Maar tegelijk kam ze voorzichtig als ze nat zijn, dus niet te hard trekken. Nat haar is breekbaarder dan droog haar.

3. Kies de juiste stylingmethode

Er zijn verschillende manieren om jouw krullen te stylen. Je kan ervoor kiezen om je krullen met je vingers te verdelen, of je kan een kam of borstel gebruiken. Maar je begint met het aanbrengen van de juiste producten. Wat de juiste producten zijn is afhankelijk van je wensen en de conditie van je haar. Raadpleeg een B-Curly gecertificeerde salon voor het juiste productadvies. Eenmaal de juiste producten gevonden, breng ze dan in delen aan in je haar waarbij je begint aan de wortel van je haar en dan naar de punten toe werkt. Wees niet te zuinig, het product verdwijnt als je je haar droogt.Als het product eenmaal in je haar zit, kan je ervoor kiezen om sterk krullende delen te definiëren door finger curling toe te passen. Dat is letterlijk de krul in kleine vakjes te verdelen en om je vinger te draaien. Het advies is om dit met name aan je contour te doen.

Ook de Denman D4 is een geweldige borstel om te hanteren, echter om dat onder de knie te krijgen, zal je hulp nodig hebben van je B-curly.nl gecertificeerde salon.
Probeer verschillende methodes uit en kies de methode die voor jou werkt.

4. Droog je haar op de juiste manier

Als eerste gebruik een microvezel handdoek of t-shirt om je haar aan te drogen, in plaats van een reguliere handdoek. Deze veroorzaken vaak pluisjes en beschadigen het haar. Laat daarna je haar opdrogen aan de lucht, of, wanneer je meer volume wilt, gebruik een diffuser op je föhn. Vermijd het gebruik van een gewone föhn zonder diffuser, want hiermee gaan je krullen enorm pluizen. 

5. Beheers de krul

Definition is key! Nu je krullen droog zijn, kan je ze gaan bewerken met6 je vingers. Houd je van ‘ bundels’  doe dan niet te veel. Wil je iets natuurlijker, scrunch dan met ja handen voorzichtig door je krullen om ze iets ruller te maken. 

Met deze tips kan je jouw type 3 krullen perfect stylen en laten stralen! Vergeet niet om geduld te hebben en de juiste producten te kiezen voor jouw haar. Experimenteer met verschillende stylingmethoden en ontdek wat het beste werkt voor jouw krullen.