Verzorg je extensions

Waar komt dat haar vandaan?

Wat mij verteld is is het volgende;
In Aziatische landen bestaat ( of bestond ) de gewoonte om wanneer een vrouw getrouwd is, het haar kort(er) te knippen. Dat haar werd dan aan de tempel geschonken die het op zijn beurt ging bewerken tot matrassen, lampenolie oid. Met de verkoop daarvan, werd de tempel onderhouden.
In de moderne tijd is het duidelijke dat de westerse wereld veel behoefte heeft aan dit haar. Dus directe verkoop levert meer op.
Nu is dat Aziatische haar heel anders dan het westerse haar. Het is veelal dikker, donkerder en heeft een andere structuur. dus dit haar wordt bewerkt. Vaak wordt het eerst ontdaan van een laag schubben zodat het dunner en soepeler wordt.Β  (een haar heeft meerdere lagen, de dikte wordt bepaald door het aantal lagen.) Vervolgens wordt het in een bad gelegd die heel langzaam het haar verhelderd. Hoe langzamer je dat doet, hoe minder je het haar beschadigd. Nadat het de juiste verheldering heeft gekregen, wordt het gekleurd in de juiste kleur.
Om het haar zo gezond mogelijk te krijgen, wordt het daarna voor een lange tijd in een verzorgend bad gelegd. hier heeft het tijd om te herstellen.
Vervolgens wordt het remi gesorteerd, dat houd in dat alle schubben dezelfde kant op liggen, anders gaat het haar erg knopen. Daarna wordt het met de hand of machinaal gebonden tot de haarwerken zoals jij die kent of gezien hebt.

Verzorgen

Als je bovenstaande gelezen hebt kan je je voorstellen dat het haar veel verzorging nodig heeft. Er wordt namelijk een soort van "laag" om het haar gedaan om het zo lang mogelijk mooi te houden. Daarom adviseren wij, ook om je garantie te behouden, om je extensions te verzorgen met hoogwaardige professionele producten. Onze voorkeur gaat uit naar Kerastase Paris. Uiteraard is het belangrijk om de juiste producten bij jou wens te zoeken.

Modelleren

Omdat het gaat om echt haar, kan je er ook alles mee net als met je eigen haar. Een belangrijk verschil is wel dat je voorzichtig moet zijn hoe je het bewerkt. Zo kan mechanische invloeden, bijvoorbeeld door een krult- of stijltang het haar beschadigen. Wij adviseren dan ook om alleen tools te gebruiken waarbij je de hitte kan instellen. Een zoals de stijltang van Balmain Paris. Deze is speciaal ontwikkeld voor het gebruiken op haarwerken en is in te stellen op verschillende temperaturen. Zelf zo in te stellen dat je hem op kunstmatig haar ka gebruiken.

kleuren va het haar

Ook dat is mogelijk, echter raden wij je aan omdat enkel door een professionele kapper te laten doen. Daarnaast is het ook verstandig om het enkel te kleuren met professionele producten en alleen donkerder te kleuren. Zodra je high lights gaat zetten, kan het zijn dat het haarwerk onherstelbaar beschadigd. Wil je dus graag high lights, dan kan je het beste meteen een haarwerk bestellen waar dit al inzit. Of lichte haarwerken bestellen en deze voorzien van donkerdere kleuren.

Wil je meer weten over de systemen? KIJK DAN HIER